Video Ministrul de Externe: Românii care pleacă în străinătate să fie atenţi atunci când încheie contractele de muncă

  • Sute de angajaţii români ai unui abator din Germania sunt infectaţi cu COVID
  • Bogdan Aurescu spune că nu este atribuţia MAE să lase sau nu românii să plece în străinatate
  • Ministrul de Externe le recomandă celor care pleacă la muncă, să fie atenţie la contractele încheiate
499 afișări

Aproape un sfert dintre angajaţii unui abator din Germania sunt infectaţi cu COVID. Jumătate dintre cele 1.100 de persoane care lucrează acolo sunt români. Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că autorităţile germane au confirmat că toţi angajaţii au asigurări medicale, iar eventualele cheltuieli de carantinare sau spitalizare vor fi suportate de către partea germană.

„Nu este niciun contract cadru sau acord care să fi fost încheiat între statul român sau un alt stat, fiecare cetăţean român este liber să plece la muncă, dacă doreşte, dar Ministerul Român de Externe solicită acestor cetăţeni să fie extrem de atenţi atunci când îşi încheie contractele”, a spus ministrul de Externe.

Potrivit acestuia, prin misiunile diplomatice MAE poate să se asigure dacă aceste contracte sunt respectate.

„Ca să putem fi eficienţi în a ne asigura că prevederile contractuale sunt respectate în străinătate, ele trebuie să fie bine încheiate în ţară, dar aceasta nu mai este competenţa Ministerului de Externe, ci a Ministerului Muncii”, a mai declarat Bogdan Aurescu.

Şeful diplomaţiei române spune că cetăţenii români nu sunt obişnuiţi să solicite asistenţa MAE, însă chiar şi aşa, consulatele şi ambasadele se autosesizează de fiecare dată când este vorba despre o situaţie de criză, cum este şi cea de la abatorul din Birkenfeld. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici