Mercedes anunţă revoluţia în domeniul maşinilor electrice. Compania a dezvăluit un model care să depăşească bariera de 1.000 km autonomie şi conţine fibre vegane VIDEO

  • Mercedes a anunţat o maşină electrică despre care susţine că poate parcurge mai mult de 1.000 km cu o singură încărcare.
  • Astfel, Mercedes încearcă să convingă potenţialii clienţi că lipsa infrastructurii de încărcare nu trebuie să fie un impediment în calea achiziţionării unui vehicul electric.
  • Producătorul german de automobile premium spune că tehnologia Vision EQXX va fi folosită începând cu 2024.
  • Lansarea noului model VISION EQXX este echipat complet din materiale ecologice, şi este pentru prima dată în istorie când au fost folosite materiale bio în sectorul auto.
8773 afișări
Imaginea articolului Mercedes anunţă revoluţia în domeniul maşinilor electrice. Compania a dezvăluit un model care să depăşească bariera de 1.000 km autonomie şi conţine fibre vegane VIDEO

Ro Cars/Youtube

Distanţa, care a depăşit cu mult media industriei de aproximativ 300 de kilometri, a fost calculată folosind simulări digitale interne ale condiţiilor de trafic din viaţa reală. Cu toate acestea, o versiune oficială a lui Vision EQXX, care va fi prezentat în primăvară, va fi capabil să parcurgă aproape o distanţă dublă faţă de un Tesla Model S complet încărcat, a spus producătorul german, scrie Financial Times

Vehiculul va fi disponibil din 2024 sau 2025, dar probabil că nu va avea întreaga distanţă a prototipului. În schimb va folosi densitatea bateriei din EQXX pentru a face o maşină mai eficientă şi mai uşoară. "Toate elementele pe care le vedem în această maşină vor intra în producţia de serie" a anunţat Markus Scäfer, directorul tehnologic al Mercedes.

"Probabil că nu avem nevoie de această gamă într-o maşină compactă, dar acum putem reduce dimensiunea bateriei, putem avea chiar şi o baterie mult mai mică decât vedem aici în EQXX. Asta înseamnă costuri mai mici ale automobilului" a adăugat Markus Scäfer.

Anul trecut, Mercedes a lansat o versiune electrică, EQS, care este capabilă să parcurgă mai mult de 650 de kilometri cu o singură încărcare. Pachetul de baterii din Vision EQXX are cu 50% mai puţin volum şi este cu 30% mai uşor.

O maşină bio

Produsele sunt realizate din materiale bio, pe baza de mătase. Compania a folosit materiale în parteneriat cu o firmă germană care produce mătase vegană biotehnologică.
 
Mercedes-benz a dezvăluit ieri, noul vehicul şi au promis că vor oferi eficienţă la un nivel nou. “Mişcaţi de ideea de impact zero asupra planetei noastre şi de o utilizare extrem de responsabilă a energiei verzi, i-am inspirat pe inginerii noştrii să îşi depăşească limitele şi mai mult”, a explicat compania într-un comunicat.
 
Materialele durabile utilizate sunt cele care reduc amprenta de carbon a maşinii iar mătasea vegană este 100% biodegradabilă, reciclabilă şi cu zero deşeuri.
 
Potrivit companiei, fabricarea de materiale vegane pentru maşinile moderne a crescut semnificativ.  Se pare că nu este pentru prima dată când compania foloseşte materiale eco. 
 
Mercedes s-a angajat să devină o marcă exclusiv electrică până în anul 2030. Compania a fost criticată pentru deţinerea unei echipe de Formula 1, ale cărei maşini funcţionează cu combustibili fosili. Cu toate acestea modelul electric a fost dezvoltat cu ajutorul echipelor campioane de Formula 1 şi Formula E ale Mercedes-Benz.
x

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici