- Home
- Tehnologie
- (05.04.2021, 19:47)
- Elena Gusa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Şcoala online şi atacurile cibernetice. Cum se pot proteja elevii de hackeri?
- Au loc tot mai multe atacuri cibernetice asupra şcolilor din online
- Platformele online nu erau pregătite pentru un număr atăt de mare de utilizatori
- Cei care întâmpină o astfel de situaţie pot apela la CERT.RO, cu numărul de telefon 911
240 afișări

Şcoala online vine cu dezavantajele ei. Problema este că politicile de protejare a datelor personale nu reuşesc să ţină pasul şi atacurile cibernetice sunt tot mai dese.
Cum se poate întâmpla asta? Alexandru Angheluş de la firma Prodefence explică faptul că platformele online, dacă nu sunt actualizate, devin vulnerabile.
„Nu numai utilizatorii au fost luaţi pe nepregatite, ci şi cei care ofereau aceste platforme, pentru că, e ok, se aplică fel şi fel de metode de siguranţă, dar nimeni nu a fost pregătit pentru un flux atât de mare de participanţi şi nimeni nu a fost pregătit pentru astfel de atacuri”, spune Alexandru Angheluş.
Alexandru este elev în clasa a-XII-a. El nu s-a gândit până acum că astfel de atacuri se pot întâmpla şi în România, dar mărturiseşte că nu are încredere în platformele din online.
„Am acelaşi e-mail şi parolă cam la toate conturile, deci dacă mi-ar sparge conturile de la liceu ar putea avea acces şi la contul meu de Facebook şi la contul de Instagram”, povesteşte el.
Dacă platforma nu este bine securizată, hackerii se pot infiltra în baza de date a instituţiilor şi pot cere recompense materiale. Iar sumele nu sunt mici. Pot ajunge până la milioane de dolari.
Radu Stănescu, expert în cyber security, vine cu o soluţie care poate preveni atacurile cibernetice viitoare: „Orice încercare de furt de date descoperită sau nu neaparat, să zicem, reuşită, dar şi tentativa, dacă este descoperită, să fie notificată către autorităţile competente din România. Există Centru Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetica (CERT- RO), au şi un număr scurt, 911”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Festivalul de Film de la Cannes 2023. Lista completă a câștigătorilor Palme d’Or
-
Alegeri în Turcia | Turcii îşi aleg azi preşedintele: Erdogan, în faţa lui Kilicdaroglu în sondaje
-
Războiul din Ucraina, anul 2, ziua 94. Rusia a lansat atacuri aeriene asupra Kievului / Începe numărătoarea inversă până la contraofensiva ucraineană. Oficial: "A venit timpul să luăm înapoi ceea ce este al nostru"
-
Avertizare meteo: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape jumătate din ţară


Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



PROSPORT.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe