VIDEO  Un start-up din China a lansat o flotă de maşini autonome numite robotaxi-uri

  • AutoX, un start-up din China, a lansat o flotă cu 25 de maşini autonome
  • Este prima dată când maşinile pot circula pe străzi fără un şofer la volan
  • AutoX, start-up-ul susţinut de Alibaba, a trimis pe străzi 25 de robotaxi-uri
559 afișări
Imaginea articolului Un start-up din China a lansat o flotă de maşini autonome numite robotaxi-uri

Un start-up din China a lansat o flotă de maşini autonome numite robotaxi-uri

Îţi imaginezi momentul în care urci într-un taxi şi acesta pleacă spre destinaţie deşi nu este nimeni la volan? Ei bine, acest lucru se întâmplă deja!

AutoX, un start-up din China, a lansat o flotă cu 25 de maşini autonome. Construite plecând de la o maşină Fiat Chrysler Pacifica, maşinile sunt deja pe străzile din Shenzhen. Până acum, maşinile autonome aveau restricţii legate de zonele unde pot circula. Însă AutoX, start-up susţinut de gigantul Alibaba, poate să opereze oriunde în oraş.

În spatele AutoX este un absolvent al Universităţii Princeton, Xiao, poreclit în China "Profesorul X". De 4 ani lucrează la acest proiect. Momentan, continuă faza de teste. Maşinile nu sunt disponibile pentru publicul larg. Abia în 2 ani speră să obţină aprobare pentru asta.

Jianxiong Xiao, fondatorul AutoX: Pentru a ne asigura că totul este în deplină siguranţă trebuie să facem multe teste. Avem peste 100 de vehicule care merg pe drumuri în fiecare zi pentru a înregistra suficiente date astfel încât să validăm software-ul, să validăm sistemul. De asemenea, mai avem altă o sută de maşini într-o simulare în fiecare zi. Ceea ce înseamnă mulţi kilometri parcurşi şi date care fac sistemul să fie unul sigur.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici