#TrebuieSaRepornimBusinessul  Video Avocat: Dacă băncile nu vor ajuta la relansare, România va intra în cea mai mare criză financiară / 280.000 de firme sunt în risc mare de insolvenţă

  • Cea mai mare frică a ta, ca antreprenor, este ca starea de urgenţă să îţi ţină blocată activitatea
  • Dacă băncile nu vor ajuta la relansarea economiei, România va intra în cea mai mare criză financiară
  • Patru din zece companii din România şi-au redus activitatea, din cauza coronavirusului, scrie Ziarul Financiar
1059 afișări

Dacă ai muncit ani de zile să ridici şi să susţii o afacere, cea mai mare frică a ta, în contextul actual, este ca starea de urgenţă să nu îţi ţină activitatea blocată pentru mult timp.

Cristian Popa, membru în Consiliul de Administraţie BNR spune, în cea mai mare conferinţă organizată de ZF şi Banca Transilvania, că temerea pe care o are din punct de vedere economic este revenirea abia la vară în câmpul muncii.

Cristian Popa, membru în Consiliul de Administraţie BNR: „Mi-e teamă să nu revenim foarte târziu la muncă, adică îmi doresc ca economia să se relanseze cât mai repede, cu cât se va relansa mai repede, cu atât daunele vor fi mai mici.”

Băncile pot ajuta la relansarea economiei. Avocatul Silviu Stratulat spune, în acelaşi context, că dacă băncile vor fi prea prudente, România va intra într-o adevărată criză financiară.

Silviu Stratulat, avocat „Mi-e teamă de teama băncilor. Mi-e teamă că băncile vor fi prea temătoare. Iar în momentul ăsta băncile nu ar trebui să fie temătoare. Ar trebui să fie încrezătoare în economie, pentru că ele sunt singurele care pot să rebalanseze”

Amintim că 280.000 de firme se află în prezent în risc mare de insolvenţă, iar altele 27.000 prezintă un risc mediu, scrie Ziarul Financiar.

Sursă foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici