Video COVID-19 pune la pământ educaţia din mediul rural, dar există speranţă! Cornel Amariei face apel la creativitatea românilor

  • Inventatorul Cornel Amariei face apel la creativitatea românilor pentru a rezolva problemele crizei
  • Între 24 şi 26 aprilie românii cu idei se întâlnesc în cadrul Techstars Online Startup Weekend
  • Educaţia încetinită din mediul rural este una dintre problemele principale pentru care caută soluţii
389 afișări

Criza de Covid are efecte asupra ta pe care le vei resimţi peste ani. Imaginează-ţi că societatea în care trăieşti este complet lipsită de oameni educaţi. Ţara ar fi într-un haos total. Putem să evităm acest scenariu dacă sprijinim educaţia din timp. Cornel Amariei face un apel online către toţi profesioniştii români, să aducă soluţii. 

„Românii sunt creativi şi această situaţie chiar ne pune să ne gândim mai mult, cum putem ajuta. Dorinţa noastră în acest context al pandemiei este ca românii să vină cu ideile ce pot ajuta.”

Cornel are peste 50 de invenţii la activ, printre care se numără ochelarii pentru nevăzători. Acum vrea să sprijne cultura şi educaţia cu ajutorul ideilor adunate la Techstars Online Startup Weekend.

„Această pandemie ne-a arătat foarte multe alte lucruri şi foarte multe alte domenii unde există oportunitate de îmbunătăţire. Mediul cultural, stăm cu toţii mai mult în casă, cum putem transpune această informaţie culturală? Educaţia, la fel, din primele zile ne-am dat seama că există o problemă în educaţia la distanţă. Din păcate în România, poate nu neapărat atât de mult în mediul urban dar foarte mult în mediul rural, educaţia este acum puternic încetinită.”

Pentru cei care se plictisesc acasă, inventatorul Cornel Amariei mai are un mesaj. 

„În primul rând să verifice pagina evenimentului şi să se alăture evenimentului nostru. Oamenii au idei, le pot pune în aplicare. În această perioadă există atât de mult timp în care putem să ne uităm la lucruri noi, să ne documentăm, să citim lucruri noi.”

De când şcolile au fost închise mulţi copii din mediul rural nu participă la cursurile online pentru că nu au acces la internet. Este doar una dintre noile probleme ale învăţământului românesc, de la apariţia pandemiei. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici