Video Al treilea medic rus care s-a plâns de lipsa echipamentelor de protecţie a căzut de la fereastra spitalului. Este în stare gravă

  • Medicul Alexander Shulepov se zbate între viaţă şi moarte după ce a căzut de la geamul spitalului
  • Acesta dezvăluise într-o filmare nereguli ale sistemului medical
  • Este al treilea astfel de caz raportat în Rusia
3961 afișări

Alexander Shulepov, în vârstă de 37 de ani, se zbate între viaţă şi moarte după ce a dezvăluit într-o filmare că a fost obligat să lucreze, deşi rezultatul testului pentru COVID-19 era pozitiv.

Shulepov s-a filmat alături de un coleg, paramedicul Alexander Kosyakin, care fusese chemat la secţia de poliţie în ziua precedentă accidentului, sub acuzaţia răspândirii de ştiri false. Pe filmare, cei doi medici au afirmat că sunt obligaţi să lucreze, în ciuda infectării cu virusul. „Medicul-şef ne obligă să lucrăm, ce facem în această situaţie? Sunt fapte reale.” Alături de alţi colegi, a avertizat şi despre stocurile insuficiente de echipamente medicale de protecţie în oraşul Voronezh. 

Mai târziu, chiar de pe patul de spital, Shulepov a realizat un al doilea videoclip în care îşi retrage cuvintele. Potrivit Daily Mail, există suspiciuni cum că ar fi fost constrâns să facă acest lucru.

Sâmbătă, în timp ce era tratat la spitalul din Novousmanskaya, medicul a căzut de la o fereastră aflată la etajul doi al clădirii. În urma incidentului, bărbatul a suferit traumatisme craniene şi e în prezent în stare gravă.

Cazul prezintă asemănări cu alte două, ale unor medici din Rusia care au murit recent. Şi aceştia au căzut de la ferestrele spitalului, după ce au făcut diverse dezvăluiri despre neregulile din spitale.

Conducerea spitalului neagă zvonurile unui „accident înscenat”, însă cred că infectarea lui Shulepov cu noul coronavirus e o consecinţă a lipsei echipamentului de protecţie.

Potrivit CNN, numărul total de cazuri din Rusia a depăşit 134.680 şi 1.280 decese. E al şaptelea cel mai mare număr de cazuri din lume în acest moment. Inclusiv prim-ministrul Mikhail Mishustin se află printre cei infectaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici