Video ŞTIRILE OREI 09.00 | 28 octombrie 2019

MEDIAFAX vă prezintă ştirile orei 09.00

337 afișări

Ludovic Orban continuă, şi azi, negocierile în vederea susţinerii învestirii Guvernului său în Parlament. PMP, USR şi UDMR sunt partidele care şi-au anunţat susţinerea fermă a Guvernului Orban până în prezent. ALDE va decide azi acest aspect, în timp ce Pro România şi PSD au anunţat că nu vor vota.

Premierul demis Viorica Dăncilă a anunţat că parlamentarii PSD nu vor participa la votul de învestire al Guvernului Orban. Liderul PSD a susţinut că toţi cei care vor vota noul Guvern trebuie să îşi asume şi programul de guvernare al PNL, un program „bazat pe reduceri”.

Executivul va adopta, în şedinţa de azi, un proiect de hotărâre privind alocarea fondurilor necesare pentru plata facturilor din programele PNDL 1 şi PNDL 2. Proiectul de hotărâre nu se află însă pe ordinea de zi a şedinţei de luni.

Din nou străzile din Braşov au devenit atracţie pentru urşi. Animalele au fost atrase în zonă de resturile alimentare dintr-un tomberon de gunoi. Jandarmii au alungat ursoaica cu cei doi pui de pe strada Jepilor, după ce au fost sesizaţi prin mai multe apeluri la 112.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţaţ, în cadrul unui discurs, că liderul grupării teroriste Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, a murit. Militarii americani l-au încercuit pe Baghdadi, iar acesta şi-a detonat vesta cu explozibili pe care o avea asupra sa. Trei dintre copiii liderului ISIS au murit în explozie. Niciunul dintre militarii americani implicaţi în operaţiune nu a decedat.

 

Taguri:
ştiri,
mediafax,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici