Video ŞTIRILE OREI 09.00 | 8 mai 2019

MEDIAFAX vă prezintă ştirile orei 09.00, 8 mai 2019.

273 afișări

Guvernul va adopta în şedinţa de azi o ordonanţă de urgenţă care vizează legislaţia electorală, deşi acest punct nu figurează pe ordinea de zi anunţată ieri de Executiv. Acest lucru vine în contextul în care Autoritatea Electorală Permanentă a solicitat unele modificări pentru referendumul din 26 mai şi pentru europarlamentare.

Incendiu la un tren în judeţul Alba. Locomotiva unui tren de marfă cu 39 de vagoane, care transportă uree a luat foc, marţi noaptea, la ieşirea din satul Valea Lungă spre Blaj. Toate vagoanele au fost desprinse, iar circulaţia pe linia respectivă a fost oprită.

Trei bebeluşi, care au fost născuţi la Maternitatea Giuleşţi şi internaţi ulterior la Spitalul Grigpre Alexandrescu din Capitală, au fost infectaţi cu stafilococului auriu. Declaraţia a fost făcută de purtătorul de cuvânt spitalului Raluca Alexandru. Doi au fost externaţi, unul se află internat, starea lui fiind mai gravă.

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) a transmis aseară că se consideră infecţie nozocomială dacă pacientul se reinternează în primele trei zile de la externare, precizând că niciunul dintre cei trei bebeluşi nu se încadrează în acest termen. În acest moment, în cadrul Spitalului Giuleşti se desfăşoară un control al Direcţiei de Sănătate Publică.

Guvernul de la Londra a decis participarea la alegerile pentru desemnarea membrilor Parlamentului European. Scrutinul va fi organizat în Marea Britanie pe 23 mai.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici