Video ŞTIRILE OREI 09.00 | 9 mai 2019

MEDIAFAX vă prezintă ştirile ori 09.00, 9 mai 2019.

116 afișări

Summitul de la Sibiu începe în aceasta dimineaţă. Şefii statelor şi guvernelor UE şi liderii PPE, precum şi Donald Tusk, Jean-Claude Juncker, Antonio Tajani şi Angela Merkel, participă la Summitul informal al şefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană. La acest eveniment sunt aşteptate decizii importante pentru viitorul UE.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, că este "perfect de acord" cu acordarea dreptului de vot cetăţenilor de 16 ani. Preşedintele a spus însă că până la acea vârstă trebuie o educaţie privind democraţia, ”pentru a nu fi în situaţia în care la 18 ani votăm şi la 38 de ani învăţăm despre alegeri”.

Alte două cazuri cu stafilococ auriu au fost confirmate la doi bebeluşi născuţi la Maternitatea Giuleşti, a declarat ministrul Sănătăţii Sorina Pintea pentru MEDIAFAX. Potrivit acesteia, provenienţa bacteriei nu este încă cunoscută. Maternitatea nu va închisă.

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a declarat, aseară, că instituţia pe care o conduce poate demara procedura de extrădare a lui Radu Mazăre din Madagascar doar după ce instanţa competentă va dispune o asemenea decizie şi va remite documentele.

Marea Britanie, Franţa şi Germania au avertizat, ieri, Iranul că vor exista consecinţe serioase dacă încalcă condiţiile Acordului atomic. Acest lucru vine după ce preşedintele iranian Hassan Rouhani a acordat marilor puteri un termen limită de 60 de zile pentru ca acestea să elimine sancţiunile economice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici