Butoaie de varză în loc de urne, într-o comună din Vâlcea. Primar: Sunt sigure şi uşor de manipulat

Două dintre cele cinci secţii de vot din comuna Şuşani, judeţul Vâlcea, au butoaie de plastic în loc de urne. Primarul susţine că el aşa le-a preluat şi nu i se pare că este ceva ieşit din comun. Potrivit acestuia, butoaiele sunt foarte sigure şi sunt uşor de manipulat.

3454 afișări
Imaginea articolului Butoaie de varză în loc de urne, într-o comună din Vâlcea. Primar: Sunt sigure şi uşor de manipulat

Butoaie în loc de urne într-o comună din Vâlcea. Primar: Sunt sigure şi uşor de manipulat

În comuna Şuşani din judeţul Vâlcea cetăţenii introduc buletinele de vot în butoaie de plastic. O fotografie cu un astfel de butoi a fost distribuită pe reţelele de socializare cu descrierea „România pitorească. Judeţul Vâlcea, comuna Şuşani, sat Râmeşti”. Primarului din comună nu i se pare ceva ieşit din comun.

„Aşa le-am preluat. Nu am crezut că e ceva ieşit din comun, sunt butoaie sigilate, toţi membrii partidelor sunt de faţă când se sigilează, când se desigilează. Sunt de unică de folosinţă pentru aşa ceva, le avem de mai mult timp. Eu aşa le-am preluat, nu am ştiu că e ceva ... nu mi-a dat prin gând că nu e ceva pus la punct. Sunt nişte butoiaşe din plastic, cu capac, care se sigilează (...) Se pot sigilia şi desigila foarte uşor, nu sunt greu de manipulat, sunt foarte uşoare", a declarat, pentru MEDIAFAX, Gheorghe Constantinescu, primarul comunei Şuşani.

În comună sunt mai multe astfel de urne de vot.

„Avem cinci secţii de votare pe raza comunei. În două secţii sunt butoaie de plastic, cu capac, cu cerc, sunt lucruri foarte sigure, nu sunt nesigure. Una dintre secţii chiar am apucat să o modernizez. Are urne stas, cabine stas", a mai spus Gheorghe Constantinescu.

Taguri:
butoi,
urnă,
alegeri

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici