Ce legătură este între pandemia de coronavirus şi proteste

  • Sunt din ce în ce mai multe proteste în diverse colţuri ale lumii
  • Oraşul Portland a ajuns la 100 de nopţi consecutive de proteste
  • Demonstraţiile au început în mai, după asasinarea lui George Floyd
  • În Marea Britanie şi Germania oamenii au protestat împotriva restricţiilor
  • În Bulgaria şi Belarus se cere schimbarea Puterii
  • Claudiu Tufiş, sociolog: ”Există o legătură între pandemie şi proteste”
1840 afișări
Imaginea articolului Ce legătură este între pandemia de coronavirus şi proteste

Ce legătură este între pandemia de coronavirus şi proteste

Ai văzut imaginile impresionante cu protestele din Statele Unite, Germania, Marea Britanie, Bulgaria, Belarus, Polonia sau Elveţia.Te-ai întrebat şi tu dacă nu cumva Covid -19 are vreo legătură cu toate aceste mişcări de stradă.
 
Sociologul Claudiu Tufiş spune că da, chiar dacă motivele care au scos oamenii în stradă diferă de la o ţară la alta. Pandemia generează o stare de anxietate la nivelul populaţiei.      
 
Claudiu Tufiş, sociolog: Ne aflăm într-o situaţie cu incertitudini crescute iar toate acestea sunt elemente care nu fac decât să contribuie la o stare de anxietate generalizată. Ceea ce poate face ca anumite persoane să fie mai uşor de convins să participe la astfel de evenimente. La diverse forme de protest. E vorba de incertitudine, de lipsa unor repere pe care le aveam anterior si care au disparut. Nu ştim de ce se modifică anumite reguli, nu avem informaţii exacte şi complete privind contextul actual din jurul pandemiei.
 
Explicaţiile acestea nu sunt însă valabile şi pentru ceea ce se întâmplă în Statele Unite. În Portland oamenii au ieşit din nou în stradă, aşa cum fac din luna mai, seară de seară. De multe ori s-a ajuns la confruntări violente cu poliţia.
 
Claudiu Tufiş, sociolog: Nu cred că acest context al pandemiei are vreo legătură. Radicalizarea din cadrul acestei mişcări ţine mai degrabă de faptul că sunt ani de zile de când se protesteazaă pentru anumite lucruri şi ele nu se modifică.
 
 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici