China depistează primul caz de Omicron. Cum impactează politica "zero-Covid"

China a detectat primul caz de variantă de coronavirus Omicron din zona continentală, ceea ce reprezintă o nouă provocare pentru strategia ţării "zero-Covid" în perspectiva Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, scrie CNN.

508 afișări
Imaginea articolului China depistează primul caz de Omicron. Cum impactează politica "zero-Covid"

China depistează primul caz de Omicron. Cum impactează politica "zero-Covid"

Autorităţile sanitare din oraşul portuar Tianjin, situat în nordul ţării, au reuşit să identifice şi să izoleze purtătorul variantei - un călător care a sosit din străinătate la 9 decembrie, înainte ca acesta să pătrundă în comunitate, a anunţat presa de stat.

Persoana infectată a fost identificată iniţial ca fiind un purtător asimptomatic. Secvenţierea ulterioară a genomului, analizată de Centrul chinez pentru controlul şi prevenirea bolilor, a confirmat că era vorba de varianta Omicron.

Omul este acum tratat în izolare în spital, a precizat raportul, fără a oferi alte detalii.

Varianta Omicron, care se răspândeşte rapid, a stârnit alarme în întreaga lume, determinând guvernele să impună restricţii de călătorie. Varianta a fost raportată în peste 50 de ţări de când a fost detectată pentru prima dată, în Africa de Sud, la sfârşitul lunii trecute.

Experţii chinezi în domeniul sănătăţii publice şi mass-media de stat şi-au exprimat anterior încrederea în capacitatea ţării de a aborda noua variantă, citând măsurile stricte de control la frontieră ale Chinei şi capacitatea acesteia de a identifica şi izola rapid cazurile infectate şi contactele apropiate ale acestora.

În China, toate persoanele care sosesc în străinătate trebuie să fie testate pentru Covid înainte de a părăsi aeroportul, urmate de cel puţin două săptămâni de carantină centralizată. Aceasta este adesea urmată de o altă perioadă lungă de izolare la domiciliu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici