Coronavirus în lume, LIVE UPDATE 26 iulie. Marea Britanie impune noi restricţii/ Cele zece ţări cu cel mai mare număr de infecţii

  • Coreea de Nord a raportat, sâmbătă, primul caz de COVID-19.
  • Brazilia raportează peste 50.000 de cazuri noi cu Covid-19 pentru a patra zi la rând.
  • Marea Britanie impune carantină de 14 zile călătorilor din Spania. În prezent, sunt peste 16 milioane de cazuri de coronavirus cunoscute la nivel mondial, potrivit numărătorii realizate de Universitatea Johns Hopkins şi 644.528 de decese înregistrate.
10694 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume, LIVE UPDATE 26 iulie. Marea Britanie impune noi restricţii/ Cele zece ţări cu cel mai mare număr de infecţii

Coronavirus în lume LIVE UPDATE, 26 iulie. Numărul infectărilor se aproprie de 16 milioane/ Record de cazuri în aproape 40 de ţări

Iată cele zece ţări cu cel mai mare număr de infecţii:

SUA: 4.178.021
Brazilia: 2.394.513
India: 1.385.635
Rusia: 805.332
Africa de Sud: 434.200
Mexic: 385,036
Peru: 375.961
Chile: 343.592
Regatul Unit: 300.270
Iran: 288.839

Toţi călătorii care sosesc în Regatul Unit din Spania, obligaţi să stea în carantină de 14 zile

În încercarea de a limita răspândirea noului coronavirus, Marea Britanie a impus restricţii pentru călătorii care sosesc din Spania, scrie The Guardian. Prin urmare aceştia sunt obligaţi să stea în carantină de 14 zile. 

Australia de Vest injectează miliarde de dolari pentru planul de redresare economică

Australia de Vest injectează un total de 5,5 miliarde de dolari australieni (3,9 miliarde dolari) pentru planul său de recuperare economică de după pandemie, relatează AAP.

Guvernul McGowan va cheltui încă 2,7 miliarde de dolari pentru salvarea locurilor de muncă şi repararea daunelor aduse economiei australiene din cauza pandemiei coronavirusului.

Brazilia raportează peste 50.000 de cazuri noi cu Covid-19 pentru a patra zi la rând

Ministerul Sănătăţii din Brazilia a raportat sâmbătă 51.147 de cazuri noi de coronavirus, ceea ce a adus la numărul total al ţării la 2,39 milioane. Brazilia se situează imediat după SUA. Ministerul a raportat 1.211 de noi morţi Covid-19, ridicând numărul naţional de decese la 86.449.

Coreea de Nord a raportat, sâmbătă, primul caz de COVID-19

Coreea de Nord declară stare de urgenţă după ce a raportat primul caz de coronavirus, scrie The Guardian. Persoana infectată s-ar fi întors din Coreea de Sud şi a trecut ilegal frontiera, luna trecută.
Liderul nord-coreean Kim Jong-un a convocat o şedinţă de urgenţă. Acesta a dat ordin să fie puse în izolare câteva regiuni din jurul oraşului Kaesong, iar într-o „zonă relevantă” a fost decretată stare de urgenţă. 

Texas raportează peste 8.000 de cazuri noi

Texas raportează 8.112 de cazuri noi de coronavirus şi 168 de noi decese, conform datelor emise de Departamentul de Stat pentru Sănătate şi Servicii Umane.

Numărul total al cazurilor este de 375.846 şi 4.885 de decese.

Căsătoriţi de 46 ani, un cuplu din Texas a învins Covid-19, în timp ce femeia lupta cu două forme de cancer

Un cuplu din Texas care este împreună de 46 de ani s-a vindecat de Covid-19, în timp ce femeia facea chimioterapie luptând cu cancerul, scrie CNN.

Robert şi Janice Beecham au început să simtă primele simptome de Covid-19 în martie. Bărbatul a fost transportat la spital pe 25 martie, iar acolo a aflat că este pozitiv la coronavirus. Janice a avut o intervenţie chirurgicală în februarie, după ce a aflat de cancerul de sân, iar acum i s-a dat un nou diagnostic, cancer ovarian. În acelaşi perioadă, ea a fost testată pozitiv pentru Covid-19, dar din fericire, simptomele ei au fost uşoare.

„Ar fi fost imposibil să facem faţă bolilor fără ajutorul lui Dumnezeu, el a fost ajutorul nostru, în toţi ani”, a spus Robert.

Creştere uşoară a numărului de cazuri în China

China a raportat 46 de cazuri de noi de coronavirus în zona continentală pe 25 iulie, faţă de 34 în ziua precedentă. Dintre noile infecţii, 22 se aflau în regiunea îndepărtată Xinjiang, potrivit unei declaraţii a Comisiei Naţionale de Sănătate. Treisprezece se aflau în provincia de nord-est Liaoning, în timp ce restul de 11 erau cazuri importate.

China a raportat două noi cazuri asimptomatice, în scădere faţă de 74 cu o zi mai devreme.

China continentală are 83.830 de cazuri de coronavirus confirmate, a declarat autoritatea medicală. Numărul de decese COVID-19 a rămas la 4.634.

Şcolile din Africa de Sud au fost închise timp de o lună pentru a reduce răspândirea virusului

Anunţul preşedintelui Cyril Ramaphosa a venit la o zi după ce cercetătorii au dezvăluit că un focar de Covid din Africa de Sud a contribuit substanţial la mai multe decese decât au arătat cifrele oficiale, pe o perioadă de 10 săptămâni, de la începutul lunii mai.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici