Fostul secretar al SUA, Mike Pompeo, atac la China şi OMS după raportul experţilor cu privire la originile pandemiei de Covid: ”O farsă în concordanţă cu campania de dezinformare”

  • Fostul secretar de stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat că raportul experţilor OMS cu privire la originile COVID-19 este „o farsă.”
  • Mike Pompeo a acuzat China în nenumărate rânduri că este responsabilă pentru lăsarea pandemiei să se răspândească în întreaga lume.
  • SUA s-au retras din OMS sub mandatul lui Donald Trump, dar noul preşedinte Joe Biden a anulat decizia.
830 afișări
Imaginea articolului Fostul secretar al SUA, Mike Pompeo, atac la China şi OMS după raportul experţilor cu privire la originile pandemiei de Covid: ”O farsă în concordanţă cu campania de dezinformare”

Fostul secretar de stat al SUA, Mike Pompeo, atac la China şi OMS după raportul experţilor cu privire la originile pandemiei de Covid: ”O farsă în concordanţă cu campania de dezinformare”

Fostul secretar de stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat marţi că raportul experţilor OMS cu privire la originile COVID-19 este „o farsă în concordanţă cu campania de dezinformare” pe care a susţinut-o Partidul Comunist din China şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează France Presse, citată de TVA Nouvelles.
 
Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a „colaborat” cu preşedintele chinez Xi Jinping „pentru a ascunde transmiterea de la om la om la un moment CRUCIAL”, a declarat pe Twitter fostul şef al Departamentului de Stat în mandatul lui Donald Trump.
 
Mike Pompeo a acuzat China în nenumărate rânduri că este responsabilă pentru lăsarea pandemiei să se răspândească în întreaga lume şi OMS pentru că a eşuat în misiunea sa, din grija de a nu supăra puterea de la Beijing.
 
El a susţinut că are dovezi care arată că noul coronavirus ar fi putut proveni de la Institutul de virologie din Wuhan, oraşul chinez unde au fost detectate primele cazuri cunoscute de COVID-19 la sfârşitul lunii decembrie 2019.
 
Ipoteza că virusul ar fi scăpat dintr-un laborator este considerată „extrem de improbabilă,” potrivit raportului experţilor OMS responsabili cu descoperirea originilor pandemiei. Autorii acestuia consideră de la ”probabilă la foarte probabilă” transmiterea virusului de la animal la om.
 
„Institutul de virologie Wuhan rămâne sursa cea mai probabilă a virusului, iar OMS este complice,” a reafirmat Mike Pompeo.
 
SUA s-au retras din OMS sub mandatul lui Donald Trump, dar noul preşedinte Joe Biden a anulat decizia.
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici