Israelul şi-a redeschis frontierele pentru turiştii vaccinaţi

Ministerul Turismului din Israel a anunţat redeschiderea frontierelor pentru turiştii străini vaccinaţi contra Covid-19 începând de luni, 1 noiembrie.

298 afișări
Imaginea articolului Israelul şi-a redeschis frontierele pentru turiştii vaccinaţi

Israelul şi-a redeschis frontierele pentru turiştii vaccinaţi

Decizia a fost luată la mai bine de un an şi jumătate de la închiderea graniţelor, în 9 martie 2020.

Accesul este permis începând din 1 noiembrie tuturor cetăţenilor străini vaccinaţi cu schema completă în ultimele 180 de zile cu unul dintre cele şapte vaccinuri recunoscute de OMS (Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson, AstraZeneca, Sinovac, SinoPharm, Covishield), precum şi celor care au avut COVID în ultimele şase luni, s-au vindecat şi pot dovedi boala cu documente oficiale justificative.

Această decizie a fost luată după ce aproximativ 65% din populaţia Israelului a primit deja schema completă de vaccinare, iar 41% dintre cetăţeni sunt imunizaţi chiar şi cu doza booster, Israelul fiind printre primele ţări care a adoptat vaccinarea cu cea de-a treia doză.

Ministerul Turismului din Israel a anunţat oficial că, începând din 1 noiembrie, turiştii din toate ţările lumii vor putea călători din nou liber în Israel. Există, într-adevăr, restricţii pentru cei care au fost în ultimele 14 zile într-o ţară de pe lista roşie, dar în acest moment, nicio ţară nu mai este clasificată ca fiind pe lista roşie. Cele mai multe ţări sunt considerate a fi portocalii (grad mediu de risc), inclusiv România.

Aşadar, turiştii români vor putea intra în Israel dacă vor putea îndeplini următoarele condiţii:
- Să fie vaccinaţi cu schemă completă cu minim 14 zile înainte de intrarea în Israel şi maxim 180 zile înainte de finalizarea călătoriei în Ţara Sfântă sau să poată face dovada trecerii prin boală în ultimele şase luni sau să aibă doza booster efectuată;
- Să prezinte un test PCR negativ efectuat cu maximum 72 h înainte de îmbarcarea spre Israel;
- Să efectueze un alt test PCR la intrarea în Israel pe cheltuiala proprie şi să aştepte în izolare timp de maxim 24 de ore până la primirea rezultatului negativ. Contravaloarea testului este de circa 100 NIS (aproximativ 130 de lei);
- Să completeze un formular de sănătate pe care să îl prezinte la îmbarcarea spre Israel, precum şi la intrarea în ţară, formular ce conţine informaţii precum data şi tipul vaccinului ce le-a fost administrat, persoane alături de care călătoresc sau ţări vizitate în ultimele 14 zile.

„Aşteptam de ceva vreme să dăm vestea redeschiderii totale a graniţelor şi suntem nerăbdători să reprimim turişti. Sperăm că măsurile anunţate vor fi bine primite de către cei care îşi doresc să călătorească în siguranţă în Israel. Nu este tocmai o perioadă uşoară, rămânem precauţi, însă este timpul să ne reluăm, pe cât posibil, obiceiurile de dinainte de pandemie, mai ales că aproape jumătate dintre cetăţenii lumii sunt deja vaccinaţi, iar noi, în Israel, am început deja administrarea dozei booster încă de la finalul verii”, a declarat Ksenia Kobyakov, director pentru dezvoltarea de noi pieţe în cadrul Ministerului Turismului din Israel.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici