Patronate: Carantina generală riscă să prăbuşească economia Franţei

  • Opoziţia din Franţa a denunţat, luni, abordarea "imprevizibilă" a Administraţiei Emmanuel Macron în gestionarea pandemiei, cerând evitarea înăspririi restricţiilor, în timp ce patronatele avertizează că o eventuală carantină totală ar conduce la prăbuşirea economiei, informează cotidianul Le Figaro.
  • La rândul său, Geoffroy Roux de Bézieux, preşedintele organizaţiei patronale Mişcarea Companiilor din Franţa (MEDEF), a atras atenţia că reinstituirea carantinei generale nu va provoca doar o recesiune de 10%, ci "prăbuşirea economiei franceze".
310 afișări
Imaginea articolului Patronate: Carantina generală riscă să prăbuşească economia Franţei

Patronate: Carantina generală riscă să prăbuşească economia Franţei

Opoziţia din Franţa a denunţat, luni, abordarea "imprevizibilă" a Administraţiei Emmanuel Macron în gestionarea pandemiei, cerând evitarea înăspririi restricţiilor, în timp ce patronatele avertizează că o eventuală carantină totală ar conduce la prăbuşirea economiei, informează cotidianul Le Figaro.

"Respect disciplina, dar respectarea disciplinei nu înseamnă că sunt entuziasmat şi că accept această manieră de organizare a vieţii în ţara noastră", a afirmat Jean-Luc Mélenchon, liderul grupului parlamentar Franţa Nesupusă, denunţând "modul imprevizibil al celor care nu au ţinut cont de posibilitatea celui de-al doilea val epidemic".

Jean-Luc Mélenchon a denunţat şi metodele "autoritare" ale Executivului, avertizând că există riscul izbucnirii unor revolte, în contextul în care ar putea fi impuse măsuri locale de carantină.

La rândul său, Geoffroy Roux de Bézieux, preşedintele organizaţiei patronale Mişcarea Companiilor din Franţa (MEDEF), a atras atenţia că reinstituirea carantinei generale nu va provoca doar o recesiune de 10%, ci "prăbuşirea economiei franceze".

"Economia era într-o situaţie bună în martie, astfel că firmele au rezistat la şocuri. Dar acum întregul sistem este slăbit. Dacă va fi reimpusă carantină totală, cum a fost în martie, ne îndreptăm spre prăbuşirea economiei franceze, cu riscul de a nu mai putea să ne revenim. Pieţele au o capacitate remarcabilă de redresare, dar acest lucru ar fi ceva foarte dur", a subliniat Geoffroy Roux de Bézieux.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici