UE atrage atenţia statelor membre să nu încheie contracte individuale pentru achiziţionarea vaccinurilor anti-Covid, Germania ar fi semnat un memorandum separat

  • Bruxelles-ul a reamintit ferm statelor membre UE de angajamentul lor de a nu lansa „propriile proceduri de achiziţie” pentru vaccinurile anti-Covid.
  • Memorandumuri de înţelegere semnate separat de Germania şi o cerere de furnizare a vaccinurilor din Cipru către Israel au stârnit controverse.
  • UE: ”Încheierea acordurilor secundare nu va face decât să compromită o abordare europeană care a dat roade."
875 afișări
Imaginea articolului UE atrage atenţia statelor membre să nu încheie contracte individuale pentru achiziţionarea vaccinurilor anti-Covid, Germania ar fi semnat un memorandum separat

Profimedia

Bruxelles-ul  a reamintit ferm statelor membre UE de angajamentul lor de a nu lansa „propriile proceduri de achiziţie” pentru vaccinurile anti-Covid şi le-a îndemnat să raporteze periodic şi cu precizie numărul de persoane vaccinate, notează Le Figaro.
 
Deşi cele 27 de state membre UE au mandatat Comisia Europeană în iunie 2020 să negocieze precomenzile pentru vaccinuri, memorandumuri de înţelegere semnate separat de Germania şi o cerere de furnizare a vaccinurilor din Cipru către Israel au stârnit controverse. 
 
Permiteţi-mi să vă reamintesc că aţi fost de acord să nu lansaţi propriile proceduri pentru achiziţionarea vaccinurilor cu aceleaşi laboratoare,” a lansat comisarul pentru sănătate Stella Kyriakides, în timpul unei videoconferinţe cu miniştrii europeni ai Sănătăţii.
 
Această prevedere a fost inclusă într-o anexă „obligatorie din punct de vedere juridic” din 18 iunie. "Înţeleg presiunile la nivel naţional şi angoasa cetăţenilor dvs. (...), dar încheierea acordurilor secundare nu va face decât să compromită o abordare europeană care a dat roade," a adăugat ea.
 
Stella Kyriakides a cerut, de asemenea, statelor membre să raporteze cifrele lor referitoare la vaccinare „cel puţin de două ori pe săptămână” către platforma de monitorizare a vaccinării (TESSy) a Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici