UE va avea suficiente doze de vaccin pentru a imuniza 70% dintre adulţi până la jumătatea lunii iulie. Câte fabrici din Europa produc vaccinurile anti-Covid

  • UE va avea suficiente doze de vaccin Covid-19 pentru a imuniza 70% din populaţia sa adultă până la jumătatea lunii iulie.
  • Procentul de 70% este semnificativ, deoarece experţii îl consideră deseori pragul pentru imunitatea de turmă.
418 afișări
Imaginea articolului UE va avea suficiente doze de vaccin pentru a imuniza 70% dintre adulţi până la jumătatea lunii iulie. Câte fabrici din Europa produc vaccinurile anti-Covid

UE va avea suficiente doze de vaccin pentru a imuniza 70% dintre adulţi până la jumătatea lunii iulie. Câte fabrici din Europa produc vaccinurile anti-Covid

UE va avea suficiente doze de vaccin Covid-19 pentru a imuniza 70% din populaţia sa adultă până la jumătatea lunii iulie, datorită producţiei mai mari în cadrul blocului comunitar.
 
53 de fabrici produc vaccinuri în UE. Continentul nostru este acum cel mai mare producător din lume după Statele Unite,” a declarat comisarul pentru pieţe interne, Thierry Breton, pentru Le Figaro.
 
Sunt sigur câte doze sunt în prezent în producţie şi ştiu câte milioane vor fi livrate în fiecare săptămână. Acest lucru îmi permite să vă asigur că până la jumătatea lunii iulie avem numărul de doze necesare pentru vaccinarea a 70% din populaţia adultă a Uniunii Europene,” a adăugat acesta.
 
Procentul de 70% este semnificativ, deoarece experţii îl consideră deseori pragul pentru realizarea imunităţii de turmă.
 
Guvernele UE s-au confruntat cu critici din cauza ritmului lent în care au început campaniile de vaccinare, comparativ cu Marea Britanie şi SUA. UE a negociat achiziţia de vaccinuri pentru toate cele 27 de state ale blocului comunitar.
 
În SUA jumătate dintre adulţi au primit cel puţin o doză de vaccin şi, începând de luni. În schimb, în UE, puţin peste 20% dintre adulţi au primit cel puţin un jab, potrivit Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.
 
Breton a insistat că Europa va veni din urmă în următoarele luni, datorită capacităţii de producţie „care va ajunge la 200 de milioane de doze pe lună, până la vară”.
 
Breton a vorbit şi despre posibilitatea ca UE să utilizeze şi vaccinul Sputink V. ”Agenţia Europeană pentru Medicamente evaluează siguranţa şi eficienţa Sputnik, dar îi lipsesc încă unele date esenţiale,” a precizat acesta.
 
Şi chiar dacă va fi aprobat, „va trebui să găsim capacitatea de producţie, deoarece ruşii nu au spaţii de producţie mari şi caută parteneri industriali în Europa. Din toate aceste motive, nu cred că vor fi disponibile cantităţi semnificative de Sputnik pentru Europa înainte de sfârşitul anului 2021,” a adăugat Breton.  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ue,
vaccinare,
doze

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici