Ungaria a anunţat că a comandat două milioane de doze din vaccinul rusesc Sputnik V. Mai puţin de 2% dintre unguri preferă serul din Rusia

  • Guvernul maghiar a anunţat vineri că a ajuns la un acord pentru achiziţionarea a două milioane de doze de vaccin rusesc Sputnik V.
  • Sputnik V nu a fost încă aprobat de autorităţile sanitare europene.
  • Ministrul de Externe din Ungaria: "Vom avea acces la loturi care să permită vaccinarea unui milion de cetăţeni."
1087 afișări
Imaginea articolului Ungaria a anunţat că a comandat două milioane de doze din vaccinul rusesc Sputnik V. Mai puţin de 2% dintre unguri preferă serul din Rusia
Guvernul maghiar a anunţat vineri că a ajuns la un acord pentru achiziţionarea a două milioane de doze de vaccin rusesc Sputnik V, deşi nu a fost încă aprobat de autorităţile sanitare europene, relatează Le Figaro.
 
Ministrul de externe Peter Szijjarto, aflat în vizită la Moscova, a anunţat semnarea contractului într-un videoclip postat pe contul său de Facebook.
 
"Vom avea acces la loturi care să permită vaccinarea unui milion de cetăţeni," a spus el în timpul unei conferinţe de presă cu omologul său rus Sergey Lavrov, conform declaraţiilor citate de agenţiile naţionale din cele două ţări.
 
Livrările se vor face în trei etape, cu 300.000 de vaccinuri la două doze în prima lună, 500.000 în a doua lună şi 200.000 în a treia lună, pentru un „potenţial total de două milioane de doze”, a explicat Peter Szijjarto.
 
Anunţul vine după ce autorităţile farmaceurice maghiare au dat undă verde în această săptămână utilizării vaccinului Sputnik V, pe fondul criticilor din partea Budapestei privind „încetineala” procesului de aprobare a vaccinului de către Agenţia Europeană a Medicamentelor (EMA). Autorităţile naţionale pot aproba urgent distribuţia unui produs neautorizat de EMA, dar îşi asumă întreaga responsabilitate.
 
Autorităţile ungare trebuie însă să convingă populaţia să se vaccineze, doarcece mai puţin de 2% dintre ungurii chestionaţi în sondajele recente preferă serul rusesc, cu mult în spatele celor două produse autorizate în prezent în Uniunea Europeană, Pfizer-BioNTech şi Moderna. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici