Vaccinare anti-COVID. România a depăşit, cu 2 luni întârziere faţă de estimările lui Cîţu, pragul de 5 milioane de vaccinaţi

  • Guvernul României se laudă că sâmbătă a fost depăşit pragul de 5 milioane de români vaccinaţi cu cel puţin o doză.
  • Premierul îşi propusese ca România să atingă această ţintă până în data de 1 iunie 2021.
  • În plus, la 1 august, premierul spunea că ar fi trebuit să fie 10 milioane de români vaccinaţi anti-COVID.
998 afișări
Imaginea articolului Vaccinare anti-COVID. România a depăşit, cu 2 luni întârziere faţă de estimările lui Cîţu, pragul de 5 milioane de vaccinaţi

Vaccinare anti-COVID în România

Sâmbătă a fost atins pragul de 5 milioane de români vaccinaţi, ţintă ratată de două luni de premierul Florin Cîţu.

„Astăzi (sâmbătă - n.r.) am depăşit pragul de 5.000.000 de persoane vaccinate cu cel puţin o doză. Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluţie de protecţie împotriva COVID-19. Prin vaccinare împotriva COVID-19 se reduce riscul de infectare; se reduce riscul de transmitere a virusului; se reduce considerabil riscul de spitalizare; se reduce considerabil riscul de deces”, este postarea de pe pagina oficială de Facebook a Guvernului României..

De altfel, la 1 august, premierul spunea că ar fi trebuit să fie 10 milioane de români vaccinaţi.

„Obiectivul meu şi al Guvernului pe care îl conduc rămâne vaccinarea cât mai rapidă a 10 milioane de români. Pentru asta avem două ţine: - până la 1 iunie imunizarea a 5 milioane de persoane; - până la 1 august imunizarea a 10 milioane de persoane. Când vom atinge pragul de 10 milioane de români vaccinaţi, putem lua în considerare renunţarea la masca de protecţie. Până atunci, fac apel la fiecare dintre voi să respectaţi măsurile de protecţie şi să mergeţi la vaccinare”, spunea în aprilie premierul.

Vaccinare anti-COVID în România

Peste 11.000 de români au fost vaccinaţi în ultimele 24 de ore, a anunţat, sâmbătă, CNCAV.  Potrivit CNCAV, din cei 11.151 de români vaccinaţi în ultimele 24 de ore, 7.147 au primit prima doză, iar 4.004 pe cea de-a doua.

De la debutul campaniei, în România au fost vaccinate 5.000.889 de persoane, din care 4.853.485 cu ambele doze.

Au fost semnalate 7 reacţii adverse în ultimele 24 de ore, în timp ce de la începutul campaniei de vaccinare au fost raportate 16.823 reacţii adverse. CNCAV precizează că 57 de reacţii adverse sunt în curs de investigare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici