Fotografii aeriene din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, publicate pe Google Earth

Fotografii aeriene ale oraşelor europene, realizate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, au fost făcute publice pe Google Earth, dând utilizatorilor de internet posibilitatea de a avea acces la mărturii reale ale războiului, informează The Independent.

2234 afișări
Imaginea articolului Fotografii aeriene din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, publicate pe Google Earth

Fotografii aeriene din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, publicate pe Google Earth

Realizate în perioada 1935 - 1945, fotografiile conţin imagini cutremurătoare ale ghetoului din Varşovia, unde s-a făcut segregarea forţată a evreilor, sau ale oraşului vechi distrus de bombardamente, ale podului renascentist distrus din Florenţa sau ale craterelor lăsate de bombardamentele aviatice în Berlin.

Fotografiile au fost făcute de forţele aeriene britanice şi americane, iniţial pentru recunoaştere, apoi pentru a monitoriza pierderile suferite în urma bombardamentelor.

Imaginile celor 39 de oraşe, un adevărat registru al devastării din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, pot fi acum comparate cu imaginile contemporane ale acestora prin serviciul Google Earth.

"Fotografiile ne amintesc de impactul devastator al războiului asupra vieţile celor care au locuit în aceste oraşe dar şi despre modul remarcabil în care peisajele urbane au fost reconstruite şi regenerate în timp", a spus Ed Parsons, expert în tehnologie geospaţială la Google.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici