Un teatru din Rusia anulează spectacolele unor regizori care au criticat războiul din Ucraina

Teatrul Bolşoi din Rusia a anulat spectacolele unor regizori care au criticat războiul din Ucraina. Conducerea instituţiei nu a prezentat o explicaţie oficială, anunţă Sky News.

133 afișări
Imaginea articolului Un teatru din Rusia anulează spectacolele unor regizori care au criticat războiul din Ucraina

Un teatru din Rusia anulează spectacolele unor regizori care au criticat războiul din Ucraina

Fanii s-au întrebat de ce o serie de spectacole de la Teatrul Bolşoi din Rusia au fost suspendate săptămâna aceasta.

Teatrul nu a oferit niciun motiv pentru renunţarea la spectacolele regizorilor Timofey Kuliabin şi Kirill Serebrennikov, însă ambii s-au pronunţat împotriva războiului.

Kuliabin şi-a folosit contul său de Instagram pentru a-şi exprima solidaritatea cu Ucraina, cerând ca Mariupol să fie salvat şi scriind că „nu toţi ruşii sunt fascişti".

Luna trecută, Serebrennikov a declarat pentru France 24 că „este destul de evident că Rusia a început războiul" şi că situaţia i se pare sfâşietoare.

„Este război, se ucid oameni, este cel mai rău lucru (care) s-ar putea întâmpla vreodată cu civilizaţia, cu omenirea... Este o catastrofă umanitară, sunt râuri de sânge", a spus el.

Spectacolele celor doi regizori au fost înlocuite, stârnind critici online din partea a sute de comentatori.

„Ce lipsă de respect faţă de spectatori şi artişti", a scris o femeie pe canalul Telegram al teatrului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici