ANRE elimină tarifele de import-export de energie, pentru a opri infringementul început de CE

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a eliminat, vineri, plata componentelor tarifului de transport pentru tranzacţiile de import-export de energie, cu scopul de a "stopa" procedura de infringement începută de Comisia Europeană (CE) împotriva României.

463 afișări
Imaginea articolului ANRE elimină tarifele de import-export de energie, pentru a opri infringementul început de CE

ANRE elimină tarifele de import-export de energie, pentru a opri infringementul început de CE (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

CE a iniţiat, în 2011, o procedură de infringement împotriva României pentru faptul că Guvernul percepea tarife pentru tranzacţiile de import şi export al electricităţii.

România are capacităţi reduse de export al electricităţii şi, în prezent, se confruntă cu un exces de capacitate de producţie.

În privinţa gazelor naturale, România nu are deocamdată capacităţi fizice de export, însă Guvernul intenţionează să construiască linii de interconectare cu Republica Moldova, Bulgaria şi Ungaria.

O altă măsură adoptată, vineri, de ANRE este introducerea tranzacţiilor cu gaze naturale, atât prin intermediul OPCOM, cât şi al Bursei Române de Mărfuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici