Bulgaria, din nou cu un pas înaintea României. Şefa FMI anunţă anul în care ţara va adopta moneda euro

Bulgaria poate adopta moneda euro în 2023, după ce va intra în acest an în „sala de aşteptare” a zonei euro, a declarat duminică Kristalina Georgieva, directorul general al FMI, citată de Reuters.

8193 afișări
Imaginea articolului Bulgaria, din nou cu un pas înaintea României. Şefa FMI anunţă anul în care ţara va adopta moneda euro

Sursa FOTO: Profimedia Images

Bulgaria este membră a Uniunii Europene din 2007, speră să se alăture mecanismului ERM-2, ce precede intrarea în zone euro, până la sfârşitul lunii aprilie şi să adopte euro în 2023.

Georgieva a declarat că preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, „vede foarte pozitiv” demersul Bulgariei pentru intrarea în zona euro şi i-a spus la Forumul Economic Mondial de la Davos că „se pare că bulgara va fi vorbită curând în sala unde au loc întâlnirile zonei euro”.

Georgieva, care este de origine bulgară, a declarat că intrarea în zona euro va fi benefică pentru ţară, va oferi mai multă securitate monetară şi o va proteja de incertitudinile globale.

Bulgaria, a cărei monedă, leva, este deja legată de euro, îndeplineşte criteriile nominale pentru a adopta moneda unică, cu finanţe publice sănătoase şi datorii reduse, dar este, de asemenea, unul dintre cele mai sărace şi corupte state membre ale UE.

„Bulgaria în ansamblu stă foarte bine. Există două bănci care au avut probleme, dar lucrează la ele şi nu văd probleme”, a spus Georgieva.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici