CURSUL BNR: Leul s-a depreciat. La cât este cotat euro astăzi

Moneda naţională s-a depreciat uşor în prima parte a sesiunii interbancare de joi, astfel că Banca Naţională a României (BNR) a publicat un curs de referinţă în creştere cu 1,46 bani, la 4,4178 lei/euro.

602 afișări
Imaginea articolului CURSUL BNR: Leul s-a depreciat. La cât este cotat euro astăzi

CURSUL BNR: Leul s-a depreciat. La cât este cotat euro astăzi (Imagine: Doru Nica/Mediafax Foto)

În sesiunea de miercuri, cursul s-a plasat la 4,4032 lei/euro.

Cursul pentru dolarul american a continuat să urce, cu 0,78 bani, la 3,4497 lei/dolar, ajungând astfel la un nou maxim de după 13 decembrie, când dolarul a fost cotat la 3,4522 lei.

Totodată, cursul pentru francul elveţian a crescut uşor, la 3,6223 lei/franc.

Cursurile leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de Banca Naţională a României în funcţie de paritatea leu/euro şi ratele de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian.

În debut, euro era schimbat pentru 4,4115 - 4,4145 lei, în scădere uşoară faţă de nivelul de la finalul sesiunii precedente, când schimburile se perfectau la 4,4165 - 4,4170 lei/euro.

În prima parte a zilei, cotaţiile au urcat treptat spre 4,42 lei/euro.

Leul s-a depreciat miercuri, în linie cu valutele din regiune, din cauza planului de salvare a Ciprului şi a incertitudinilor politice din Italia, după ce liderul Partidului Democratic din Italia a exclus posibilitatea de a forma un guvern de coaliţie.

În sesiunea de joi, sentimentul de pe burse s-a îmbunătăţit uşor, după ce avansul neaşteptat al vânzărilor de retail din Germania a mai calmat temerile investitorilor privind agravarea crizei datoriilor din zona euro.

Dobânzile afişate joi de băncile comerciale pentru depozitele în lei atrase pe termen de o zi se plasau la 4,56 5,06%, aproape de nivelul de miercuri. În acelaşi timp, randamentele pentru plasamentele pe o săptămână au urcat de la 4,56 - 5,06% la 4,64 - 5,14%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici