Elon Musk şi-a cerut scuze după ce a concediat un angajat cu dizabilităţi

  • Elon Musk şi-a cerut scuze marţi după ce a pus sub semnul întrebării performanţa la muncă a unui angajat Twitter cu dizabilităţi care a fost concediat de companie.
  • Haraldur Thorleifsson, director senior de design de produs la Twitter, a scris luni pe Twitter lui Musk, întrebând dacă mai era angajat al companiei după ce a pierdut accesul la computerul său de lucru.
  • Musk l-a chestionat public pe Thorleifsson cu privire la ceea ce făcea el la companie. El a răspuns cu două emoji-uri râzând când Thorleifsson a explicat la ce lucrase.
  • Musk, care a achiziţionat site-ul de socializare pentru 44 de miliarde de dolari în octombrie, a concediat mii de angajaţi în încercarea de a reduce costurile şi de a reveni la profit.
1080 afișări
Imaginea articolului Elon Musk şi-a cerut scuze după ce a concediat un angajat cu dizabilităţi

U.S. Air Force

Elon Musk şi-a cerut scuze unui angajat Twitter cu dizabilităţi după ce l-a concediat abuziv. Directorul Twitter crede că a fost o „neînţelegere” după ce a pus sub semnul întrebării performanţa  lui Haraldur Thorleifsson, cu numele de utilizator Halli pe Twitter. 

Musk susţinea anterior că nu a lucrat aproape deloc în ultimele patru luni, transmite CNBC

„Aş dori să-i cer scuze lui Halli pentru înţelegerea greşită a situaţiei sale”, a scris Musk pe Twitter marţi seara.  

Thorleifsson, un antreprenor islandez cu dizabilităţi, s-a trezit atras într-un război de cuvinte cu Musk după ce a întrebat despre statutul angajării sale.  

Luni, Thorleifsson, în vârstă de 45 de ani, a scris pe Twitter lui Musk, spunând că a fost blocat de mai multe zile de la computerul său de lucru şi nu a reuşit să obţină un răspuns de la departamentul de resurse umane al Twitter dacă a fost concediat.

El a sugerat că ar fi putut fi unul dintre cei 200 de angajaţi despre care se spune că au fost concediaţi de companie în februarie. Thorleifsson trăieşte şi lucrează în capitala Islandei Reykjavik împreună cu soţia şi cei doi copii.

Musk, un utilizator pasionat al Twitter, a răspuns întrebându-l pe Thorleifsson: „Ce muncă ai făcut?” la care Thorleifsson a răspuns spunând că a economisit compania 500.000 de dolari pe un contract de software ca serviciu şi a condus prioritizarea proiectelor de design.

Musk a continuat să răspundă cu două emoji-uri care râde şi mai târziu a postat pe Twitter un link către un clip din „Office Space”, un film de comedie care parodiază cultura muncii de birou, unde un angajat este întrebat: „Ce ai spune că faci aici?”

Ulterior, Thorleifsson a spus că a fost informat de şeful de resurse umane al Twitter că a fost concediat.

Musk a continuat să-l critice pe Thorleifsson pentru performanţa sa în muncă în cadrul companiei, spunând că „nu a făcut nicio muncă reală, a pretins drept scuză că are o dizabilitate care l-a împiedicat să scrie”.

Ca parte a acestei strategii, Musk a concediat mii de angajaţi ai Twitter. A redus încă 200 de locuri de muncă luna trecută, potrivit unui raport al The New York Times, ducând numărul total de angajaţi în jos la 2.000 de la aproximativ 7.500 cât erau în octombrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
elon musk

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici