Gigantul britanic Shell ar putea da Londra pe SUA

Directorii de top ai Shell au analizat mutarea grupului energetic în SUA într-o propunere care ameninţa să dea o lovitură puternică Londrei, titrează Financial Times.

180 afișări
Imaginea articolului Gigantul britanic Shell ar putea da Londra pe SUA

Wael Sawan, noul CEO al companiei, s-a numărat printre un grup de manageri de top care, în 2021, au discutat despre avantajele mutarii listării şi sediului companiei în SUA.

Echipa executivă a decis în cele din urmă că Shell va părăsi Olanda, dar îşi va consolida prezenţa în Regatul Unit.

„În timpul discuţiilor oficiale despre relocarea sediului central, Wael nu a pledat pentru o mutare în SUA”, a declarat Shell pentru Financial Times.

Shell este cea mai mare companie din Marea Britanie, cu o capitalizare de piaţă de 176 de miliarde de lire sterline şi venituri de 316 de miliarde de lire sterline. Pierderea acesteia în favoarea SUA ar cristaliza temerile legate de statutul Londrei ca centru financiar, cu o lipsă de noi listări şi o serie de preluări care riscă să distrugă pieţele de acţiuni ale Regatului Unit.

Deşi ideea SUA a fost în cele din urmă respinsă, motivaţia care a condus la potenţiala mutare rămâne: Sawan este îngrijorat de diferenţa de capitalizare dintre Shell şi rivalii listaţi în SUA, ExxonMobil şi Chevron.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici