Rolls-Royce va plăti 671 milioane de lire pentru a scăpa de acuzaţii de corupţie în SUA şi Marea Britanie

Firma aerospaţială Rolls-Royce a fost de acord să plătească 671 de milioane de lire sterline pentru a finaliza un caz de corupţie şi mită în Statele Unite şi Marea Britanie, potrivit BBC.

2081 afișări
Imaginea articolului Rolls-Royce va plăti 671 milioane de lire pentru a scăpa de acuzaţii de corupţie în SUA şi Marea Britanie

Rolls-Royce va plăti 671 milioane de lire pentru a scăpa de acuzaţii de corupţie în SUA şi Marea Britanie ( Imagine AFP )

Firma aerospaţială va plăti 497 de milioane de lire către Serious Fraud Office (SFO) din Marea Britanie, care investighează acuzaţiile de fraudă şi corupţie. SFO a început să investigheze reclamaţiile în 2012, când a cerut firmei informaţii despre suspiciunile de mită din China, Indonezia şi alte pieţe.

Rolls-Royce a fost de acord să plătească 170 de milioane de lire Departamentului de Justiţie din Statele Unite. Alte 21,5 milioane de lire ar urma să fie plătite supraveghetorilor din Brazilia, a menţionat compania.

Compania, unul dintre cei mai mari exportatori de bunuri din Marea Britanie, produce motoare pentru avioane, trenuri, vapoare şi submarine nucleare.

„Există înţelegeri voluntare potrivit cărora acuzaţiile vor fi suspendate dacă firma va îndeplini anumite condiţii, inclusiv plata unor penalizări financiare”, susţin reprezentaţii companiei.

Unele acuzaţii au o vechime de 10 ani şi implică intermediari Rolls Royce, precum companiile locale care se ocupă de vânzări, distribuţie, reparaţie şi mentenanţă în ţări în care firma din Marea Britanie nu are suficienţi angajaţi.

SFO a confirmat că a ajuns la o înţelegere cu Rolls-Royce care permite organizaţiei să plătească amenzi şi să evite acuzaţiile, dacă recunoaşte fraude sau procese de mită. Înţelegerea trebuie să fie aprobată de instanţă.

Aceasta este a treia înţelegere de acest tip realizată de SFO de la introducerea în legislaţia Marii Britanii din 2014.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici