Sancţiunile occidentale impuse Rusiei au adus UE pierderi de 100 de miliarde de euro, susţine Ivanov

Sancţiunile occidentale impuse Rusiei au adus Uniunii Europene pierderi în valoare de o sută de miliarde de euro, a estimat, sâmbătă, pentru postul de televiziune Rossia 1, şeful Administraţiei Prezidenţiale a Federaţiei Ruse, Serghei Ivanov, citat de site-ul agenţiei Tass.

434 afișări
Imaginea articolului Sancţiunile occidentale impuse Rusiei au adus UE pierderi de 100 de miliarde de euro, susţine Ivanov

Sancţiunile occidentale impuse Rusiei au adus UE pierderi de 100 de miliarde de euro, susţine Ivanov (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Aproape toţi cei cu care am vorbit la (Forumul Economic Internaţional de la Sankt Petersburg) au afirmat că sancţiunile sunt dăunătoare", a spus Serghei Ivanov.

"Am vorbit deschis că ele au adus pierderi economice serioase, în primul rând pentru Europa", a continuat el.

În opinia sa, Uniunea Europeană a pierdut "o sută de miliarde de euro" şi "200 de mii de locuri de muncă".

Reprezentanţii statelor Uniunii Europene au ajuns la un acord de principiu pentru prelungirea cu şase luni a sancţiunilor economice şi diplomatice impuse Rusiei pe fondul crizei din Ucraina.

Sancţiunile, care expiră pe 31 iulie, au fost prelungite până pe 31 ianuarie 2016, conţinutul urmând să rămână acelaşi.

Decizia are nevoie de ratificarea de către miniştrii de Externe ai statelor membre UE, care se vor întâlni luni, dar procedura va fi o formalitate.

Impuse iniţial în iulie 2014, sancţiunile au fost o reacţie a Uniunii Europene faţă de presupusa susţinere pe care Rusia o acordă insurgenţilor proruşi din estul Ucrainei şi faţă de anexarea regiunii ucrainene Crimeea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici