STUDIU: Cei mai mulţi români cred că investiţia în aur este printre cele mai avantajoase

Investiţia în aur este văzută de către cei mai mulţi români ca fiind printre cele mai avantajoase la momentul actual, alături de investiţiile imobiliare sau o afacere proprie, devansând depozitele bancare, considerate o oportunitate pentru plasarea banilor de numai o treime din populaţie.

522 afișări
Imaginea articolului STUDIU: Cei mai mulţi români cred că investiţia în aur este printre cele mai avantajoase

STUDIU: Cei mai mulţi români cred că investiţia în aur este printre cele mai avantajoase (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui studiu realizat de Novel Research la cererea Provident Financial România, mai mult de jumătate dintre români au indicat cumpărarea de aur ca fiind printre cele mai avantajoase investiţii de la acest moment.

Puţin sub jumătate dintre cei 1.000 de repondenţi apreciază că la acest moment investiţiile imobiliare pot aduce avantaje, iar un procent similar (47%) consideră oportună deschiderea unei afaceri proprii.

Depozitele bancare sunt o opţiune de investiţie doar pentru o treime din români (36%), în timp ce doar unu din cinci respondenţi ar cumpăra titluri de stat.

Fondurile de investiţii sunt văzute ca alternativă pentru 14,2% dintre români şi doar 10% ar plasa bani la bursă.

Pentru 8 din 10 români a avea propria afacere este un dezidrat. Cu toate acestea, doar pentru 11% dintre ei este şi o realitate, iar pentru încă 9,4% poate deveni realitate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici