Udrea vrea impozite mai mari pentru proprietarilor spaţiilor de turism ce nu le introduc în circuit

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat, sâmbătă, la o întâlnire pe teme de turism desfăşurată la Sovata, că intenţionează sancţionarea proprietarilor de spaţii de turism care nu vor să le introducă în circuitul turistic, cum ar fi cei din Herculane şi Borsec.

22 afișări
Imaginea articolului Udrea vrea impozite mai mari pentru proprietarilor spaţiilor de turism ce nu le introduc în circuit

Udrea vrea impozite mai mari pentru proprietarilor spaţiilor de turism ce nu le introduc în circuit

Potrivit Elenei Udrea, cei care au recuperat astfel de spaţii de turism, dar nu le dau destinaţii în acest sens ar trebui să fie sancţionaţi, iar la minister se gândeşte o astfel de formulă.

Ulterior, ea a declarat jurnaliştilor că în prezent se verifică, prin Corpul de Control al ministerului, documentele de privatizare în aceste staţiuni.

"Noi lucrăm, avem Corpul de Control în staţiuni, verificăm şi noi documentele de privatizare a staţiunilor - mă refer la Herculane, e altă situaţie decât la Borsec. Totuşi, căutăm soluţii legale, pentru că e greu, vorbim de proprietari în momentul acesta, indiferent cum au ajuns ei proprietari, până când s-ar demonstra eventual că s-a încălcat vreo lege, ei sunt consideraţi proprietari de bună-credinţă şi atunci este foarte greu să găseşti o soluţie prin care să îi determini să introducă proprietăţile pe care le au în circuitul turistic", a spus Udrea.

Ministrul a precizat că o formulă de sancţionare a proprietarilor de spaţii de turism care le lasă în paragină şi nu le pun la dispoziţia turiştilor ar viza domeniul fiscalităţii.

"O soluţie ar fi reglarea din impozite, impozite mult mai mari pentru cei care nu-şi pun la dispoziţia turiştilor structurile pe care le au sau pentru cei care le lasă abandonate, în părăsire, dărâmate. În Herculane vorbim de centrul istoric al staţiunii, de clădiri vechi de o sută de ani care au ajuns ruine din cauza proastei administrări. Şi la Borsec la fel, acolo sunt multe vile, cu mai puţine locuri de cazare, însă şi la Borsec este această situaţie, nu ştiu cât e privatizat la Borsec, mulţi sunt proprietari care au redobândit în baza legii retrocedării", a arătat Udrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici