UE şi Canada au convenit data de la care va intra în vigoare Acordul de liber schimb

Reprezentanţii Uniunii Europene şi ai Canadei au declarat, sâmbătă, că au ajuns la un consens pentru a începe Acordul de Liber Schimb pe 21 septembrie, potrivit site-ului agenţiei de presă Reuters.

1397 afișări
Imaginea articolului UE şi Canada au convenit data de la care va intra în vigoare Acordul de liber schimb

UE şi Canada au convenit data de la care va intra în vigoare Acordul de liber schimb

Acordul Economic şi Comercial Cuprinzător (CETA) a reprezentat pentru liderii celor două părţi, UE şi Canada, un punct de referinţă pentru pieţele deschise, care se confruntă cu un val protecţionist tot mai puternic. Cu toate acestea, reprezentanţii UE şi ai Canadei au avut câteva neînţelegeri încă de la începutul negocierilor legate de anumite produse.

”Întâlnirea de la Hamburg cu ocazia Summitului G20 reconfirmă angajamentul comun faţă de sistemul normativ al comerţului internaţional. Am stabilit data de 21 septembrie pentru a începe aplicarea provizorie a tratatului. Toate măsurile necesare implementării vor fi luate până la acea dată”, se arată într-un comunicat comun semnat de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker şi de Justin Trudeau, prim-ministrul Canadei.

”Tratatul înseamnă deschiderea unora faţă de ceilalţi şi colaborarea apropiată între cei care împărtăşesc aceleaşi valori şi valorifică globalizarea”, se mai arată în comunicat.

Tratatul va intra definitiv în aplicare odată ce toate statele membre ale UE vor ratifica tratatul în Parlamentele naţionale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici