COMENTARIU Liviu Mihaiu: La ţigara de dinainte. Pronosticksuri electorale

  • Băsescu s-a băgat în aceste alegeri, ca Vader la pensie, învârtind deasupra capetelor tuturor playerilor, aroganţa de a fi cel mai bun pe salteaua local kombatului din Capitală.
  • Dacă va câştiga Firea, taifunul de furie se va îndrepta spre următorii actori politici şi-i va afecta în această ordine: PMP-Băsescu, USRPLUS şi PNL. Cum PMPeul este un partid care-şi joacă supravieţuirea în marja de eroare, avem clar o victimă: PMPeul nu va mai intra în Parlament
  • Dacă va câştiga Nicuşor Dan, la o prezenţă pronosticată, de peste 40% la votul din Capitală, PMP va deveni un clovn irelevant, ca partid al tuturor oportunităţilor şi cacealmalelor posibile, care oricum nu mai contează
2646 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Liviu Mihaiu: La ţigara de dinainte. Pronosticksuri electorale

Este binecunoscută dilema politică a Bucureştilor care a amestecat apele electorale, ducând suspansul până-n omuşorul bucureştenilor: PMPeul şi Băsescu nu au fost primiţi în alianţa electorală la locale. Pentru un sector 3, refuzat lui Mihail Neamţu, şi o mână de consilieri-care au votat mai mult cu PSDeul prin consiliile locale în tura care s-a terminat- Băsescu s-a băgat în aceste alegeri, ca Vader la pensie, învârtind deasupra capetelor tuturor playerilor, aroganţa de a fi cel mai bun pe salteaua local kombatului din Capitală. Practic omul a dus doar o campanie de pe zoomul televizoarelor bine renumerate de PMB, arbitrând practic viitorul câştigător al Primăriei.

Deşi şi-a evaluat corect şansele, şi, deşi i se văd pe toate televiziunile pistolul de plastic şi blatul cu Pandele, şi deşi a făcut-o coruptă pe Firea, ca să nu i se vadă sacoşa cu cheşul din Voluntari, Băsescu a riscat foarte mult cu această candidatură trecută la "Băi, băeţi, n-am avut încotro! Sunt cel mai bun şi dacă pierd!”

Piratul politicii româneşti a intrat în joc, mănâncând pământul cu o mână, şi mâncând măcar 10 % din voturile lui Nicuşor Dan, cu cealalaltă.

Pe cale de consecinţă, avem două profeţii de sfârşit politic pentru cei doi mari grei ai politicii româneşti, unul ex preşedinte, celălalt ex premier, candidaţi de supravieţuire la Primăria Capitalei, Băsescu şi Tăriceanu: 

1. Dacă va câştiga Firea, taifunul de furie se va îndrepta spre următorii actori politici şi-i va afecta în această ordine: PMP-Băsescu, USRPLUS şi PNL.

Cum PMPeul este un partid care-şi joacă supravieţuirea în marja de eroare, avem clar o victimă: PMPeul nu va mai intra în Parlamentul României.

Şi ALDE, aidoma, din motive de irelevanţă politică.

2. Dacă va câştiga Nicuşor Dan, la o prezenţă pronosticată, de peste 40% la votul din Capitală, PMP va deveni un clovn irelevant, ca partid al tuturor oportunităţilor şi cacealmalelor posibile, care oricum nu mai contează din moment ce nu a putut schimba soarta alegerilor la nici un sector al Bucureştiului.

Bunăoară, în această cea mai probabilă posibilitate, cu o furie mediată de câştigarea Bucureştilor de către candidatul dreptei, PMP va avea cel mai greu meci electoral la parlamentarele din noiembrie. Şi, cel mai probabil, va fi reminiscent doar în consiliile locale, pentru a vota alături de cei care împart banii din administraţie.

În timp ce pentru ALDE, căderea sub pragul de 5% la europarlamentarele din 2019, şi un foarte previzibil eşec la localele de duminică, nu le va netezi drumul spre marele obstacol al parlamentarelor din noiembrie. Poate ultimul din cariera politică a lui CPTăriceanu. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici