Ion Cristoiu: Strategia de campanie a lui Nicuşor Dan o imită pe cea a lui Klaus Iohannis din 2014

  • Ion Cristoiu: Klaus Iohannis n-a descins în realităţi pentru a se bate cu Victor Ponta. Ciomăgirea adversarului, tîrîrea acestuia de barbă prin rahatul campaniei negative au fost asumate de forţele care şi-au propus să-l facă preşedinte pe Klaus Iohannis
  • Ion Cristoiu: Fiind vorba de aceeaşi maşinărie care a duduit pentru Klaus Iohannis în 2014, campania pentru Bucureşti exclude din start confruntarea între candidaţii principali între Nicuşor Dan şi Gabriela Firea
  • Ion Cristoiu: Prin urmare strategia maşinăriei lui Nicuşor Dan reduce confruntarea pentru Bucureşti la eterna confruntare dintre PSD şi forţele anti PSD. Nu va fi vorba de alegerea lui Nicuşor Dan, ci de alungarea PSD, a Ciumei Roşii din Bucureşti.
2949 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Strategia de campanie a lui Nicuşor Dan o imită pe cea a lui Klaus Iohannis din 2014

Ion Cristoiu

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că strategia pentru cucerirea Primăriei Capitalei nu vizează o confruntare reală între Nicuşor Dan şi Gabriela Firea, ci va marşa pe alungarea PSD din Bucureşti, o bătălie în care candidatul USR-PLUS-PNL va fi pe post de decor, după modelul Iohannis, folosit cu succes la prezidenţialele din 2014.

Redăm integral editorialul publicat pe cristoiublog.ro:

„Prezent la sindrofia de fuziune a USR cu PLUS, avînd drept rezultat un partid cu nume de SMS fără diacritice, USR PLUS, Nicuşor Dan, candidatul independent, asumat de PNL, a ţinut o cuvîntare.

Aşa cum am mai scris, Nicuşor Dan e unul dintre cei mai pricepuţi oameni din România în problemele Bucureştiului. Fireşte, asta nu e în sine o dovadă că ajuns primar va fi în fine Omul providenţial pe care-l aşteaptă Bucureştenii de 30 de ani. Una e să fii specialist într-un domeniu şi alta e să conduci respectivul domeniu. O învăţătură de un adevăr dramatic pentru Primăria Capitalei, unde şi-au frînt idealurile de a face ceva pînă şipoliticieni cu un consiliu general de partea lor şi beneficiari ai sprijinului dat de un mare partid. Fără consiliu general, candidat independent, sprijinit din vîrful buzelor de PNL, fără experienţa banditismului din administraţia românească, Nicuşor Dan poate fi, ca primar, victima oricărui funcţionar din primărie, inclusiv a femeii care dă cu mopul.

Mă aşteptam ca la această reuniune a activului celor două partide care-l sprijină, Nicuşor Dan să încerce a înflăcă raminţile celor din sală cu viziunea unui Bucureşti transformat de el în chip revoluţionar. Desigur, în ultima vreme, am putut remarca în cazul Nicuşor Dan strategia forţelor care l-au făcut preşedinte pe Klaus Iohannis în 2014. După cum ne amintim, Klaus Iohannis a fost ţinut pe parcursul campaniei pe post de portret pus în colţul de Răsărit, acolo unde stă de obicei icoana. Ca orice portret cu vădite note de sfînt, Klaus Iohannis n-a descins în realităţi pentru a se bate cu contracandidatul Victor Ponta. Ciomăgirea adversarului, dar mai ales tîrîrea acestuia de barbă prin rahatul campaniei negative au fost asumate de forţele care şi-au propus, cu aprobarea Puterilor Garante, încă din 2013, să-l facă preşedinte pe Klaus Iohannis. În tot acest timp Klaus Iohannis a fost ţinut departe de campania negativă împotriva lui Victor Ponta. Au fost momente cînd Klaus Iohannis nici n-a fost informat de diversiunile menite a-l lovi pe Victor Ponta.

E drept, de multe ori i s-a spus să recite un text pus în faţă de maşinărie, evident, cu instructajul regizoral de rigoare. Strategia care l-a făcut pe Klaus Iohannis preşedintele Nimiculuicare au fost cei şase ani de mandat a conţinut la loc de frunte şi evitarea pe cît posibil a confruntărilor dintre cei doi în legătură cu proiectele de ţară. Maşinăria care l-a sprijinit pe Klaus Iohannis, nu numai politică, evident, a impus campaniei o confruntare politică violentă acolo unde ar fi trebuit să fie dacă nu numai, dar măcar şi,o confruntare despre Proiectele de ţară. Românilor nu li s-au înfăţişat spre alegere două viziuni asupra preşedinţiei, două proiecte de ţară în confruntare, ci două tabere duşmaneîntre care să opteze. La fel se întîmplă şi cu Nicuşor Dan. Fiind vorba de aceeaşi maşinărie care a duduit pentru Klaus Iohannis în 2014, campania pentru Bucureşti exclude din start confruntarea între cei doi candidaţi principali între Nicuşor Dan şi Gabriela Firea, între doi susţinători de proiecte pentru Bucureşti, în favoarea unei confruntări politice violente, radicale, între partide, în care tabăra Nicuşor Dan va înlocui argumentele cu ţipetele isterice. Ceva mult asemănător cu sloganele din Piaţa Victorie.

Ar fi fost trudă zadarnică să explici TeFeLiştilor că PSD nu e Ciuma Roşie, pentru că partidul a dat postdecembrismului cei mai mulţi capitalişti de cumetrie, că la 30 de ani de la căderea comunismului eticheta de comunist nu mai spune nimic. Şi nu numai la noi, ci pe tot globul, inclusiv în Cuba şi Vietnamul de Nord. Prin urmare strategia maşinăriei lui Nicuşor Dan reduce confruntarea pentru Bucureşti la eterna confruntare dintre PSD şi forţele anti PSD. Nu va fi vorba o clipă de alegerea lui Nicuşor Dan, ci de alungarea PSD, a Ciumei Roşii din Bucureşti. Nu va fi vorba nici măcar de înfrîngerea Gabrielei Firea, ci de înfrîngerea PSD. Care PSD, nu-i aşa?, a atacat Justiţia independentă, a gazat şi bătut oamenii la 10 august, a desfigurat Legile Justiţei, a alungat-o pe Codruţa Kovesi din ţară, a sporit corupţia din România.

Mergeţi la vot ca la demonstraţiile de protest dinPiaţa Victoriei!

Exagerez:

Fireşte că nu.

Iată ce le-a zis Nicuşor Dan celor din USR PLUS la sindrofia fuziunii:

<Miza alegerilor care urmează e foarte mare. Oamenii, prin structura lor, sînt fiinţe optimiste şi uită repede lucrurile, dar trebuie să nu uităm că 10 august a fost acum doi ani, că Ordonanţa 13 a fost acum trei ani şi jumătate.>

Vorba romanului Desculţ:

Să nu uiţi, Darie!

 

NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici