Administraţia SUA vrea să vândă avioane militare Nigeriei, în pofida preocupărilor privind atrocităţi

Administraţia Donald Trump intenţionează să vândă avioane militare ultramoderne Nigeriei pentru operaţiunile împotriva organizaţiei teroriste Boko Haram, în pofida preocupărilor privind abuzurile comise de serviciile de securitate nigeriene, afirmă oficiali americani.

403 afișări
Imaginea articolului Administraţia SUA vrea să vândă avioane militare Nigeriei, în pofida preocupărilor privind atrocităţi

Administraţia SUA vrea să vândă avioane militare Nigeriei, în pofida preocupărilor privind atrocităţi

Congresul Statelor Unite urmează să fie înştiinţat oficial în câteva săptămâni despre tranzacţia de armament cu Nigeria, au declarat oficiali americani citaţi de site-ul agenţiei Associated Press.

Nigeria urmează să achiziţioneze până la 12 avioane militare de tip Embraer A-29 Super Tucano, în cadrul unui contract în valoare de aproape 600 de milioane de dolari.

Tranzacţia pare să fie autorizată de Administraţia Donald Trump în pofida preocupărilor privind abuzuri comise de autorităţile din Nigeria.

Forţele Aeriene nigeriene sunt acuzate că au atacat obiective civile de cel puţin trei ori în ultimii ani. Cel mai grav incident s-a produs pe 17 ianuarie 2017, când a fost atacată o tabără din zona Rann în care erau cazaţi civili urmăriţi de Boko Haram. Între 100 şi 236 de civili au fost ucişi în atac.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici