Adunarea Generală a ONU a început azi: Liderii de stat şi guvern din peste 130 de ţări de pe glob participă anul acesta la dezbaterea la nivel înalt

Liderii de stat şi guvern din peste 130 de ţări de pe glob vor participa anul acesta la dezbaterea generală la nivel înalt a Adunării Generale a ONU,unde vor discuta despre o serie de probleme la nivel mondial, în special situaţia din Siria, intensificarea acţiunilor teroriste şi criza refugiaţilor.

524 afișări
Imaginea articolului Adunarea Generală a ONU a început azi: Liderii de stat şi guvern din peste 130 de ţări de pe glob participă anul acesta la dezbaterea la nivel înalt

Adunărea Generală a ONU începe azi: Liderii de stat şi guvern din peste 130 de ţări de pe glob vor participa anul acesta la dezbaterea la nivel înalt

Aproximativ 135 de şefi de stat ori guvern şi peste 50 de miniştri sunt aşteptaţi să participe la dezbaterea generală la nivel înalt a celei de-a 71-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, care va începe marţi şi se va încheia pe data de 26 septembrie, relatează agenţia de ştiri The Associated Press.

Reuniunea are loc în contextul escaladării tensiunilor etnice şi religioase, conflictelor civile din Africa şi Orientul Mijlociu, intensificării pericolului reprezentat de terorismul islamic, efectelor tot mai vizibile ale schimbărilor climatice şi criza mondială a refugiaţilor.

Mai mulţi lideri au participat luni la primul summit ONU cu privire la imigranţi, în urma evenimentului fiind aprobată o declaraţie cu scopul unei mai bune coordonări a reacţiei la criza refugiaţilor, în condiţiile în care la nivel mondial sunt peste 65 de milioane de persoane strămutate.

Premierul Dacian Cioloş a plecat luni la New York pentru a participa la Adunarea Generală ONU, în cadul căreia participă la o recepţie oferită de preşdintele SUA Barck Obama şi are programate întâlniri cu Secretarul General ONU, Ban Ki-moon, preşedinţii Finlandei, Palestinei şi Egiptului. Premierul român va susţine o alocuţiune în cadrul dezbaterii generale la nivel înalt. 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici