Ales primar, fără să ştie. Un politician din Brazilia, aflat în comă indusă din cauza Covid-19, a câştigat alegerile cu 52,6% din voturi

  • Un politician aflat în comă indusă din cauza Covid-19 a fost ales primar al oraşului brazilian Goiânia.
764 afișări
Imaginea articolului Ales primar, fără să ştie. Un politician din Brazilia, aflat în comă indusă din cauza Covid-19, a câştigat alegerile cu 52,6% din voturi

FOTO: YouTube Record News

Maguito Vilela a fost ales duminică primar al oraşului brazilian Goiânia, dar încă nu a aflat, scrie Reuters, deoarece a petrecut o mare parte din ultima lună în comă indusă, respirând cu ajutorul unui ventilator din cauza infecţiei severe cu Sars Cov 2.

Fost senator al Mişcării Democratice Braziliene, Vilela a ieşit pozitiv la testare pe 20 octombrie. O săptămână mai târziu, a ajuns la spitalul Albert Einstein din Sao Paulo şi a fost intubat pe 30 octombrie.

El a ieşit de pe ventilaţia mecanică în 8 noiembrie, dar pe 15 noiembrie a avut din nou nevoie de ventilator. La aceeaşi dată, a intrat în al doilea tur al alegerilor, alături de rivalul Vanderlan Cardoso din Partidul Social Democrat.

Duminică, Vilela a fost ales primar al oraşului Goiânia, un oraş cu aproximativ 1,5 milioane de locuitori în centrul Braziliei, câştigând 52,6% din voturi.

Viceprimarul Rogério Oliveira da Cruz a convocat o conferinţă de presă după alegeri şi s-a rugat pentru sănătatea noului primar.

„Apreciem votanţii pentru alegerea lui Maguito Vilela. Tot planul lui Maguito va fi executat în următorii patru ani şi el va fi alături de noi”, a spus viceprimarul.

De asemenea, fiul lui Maguito Vilela a acuzat adversarii politici ai tatălui său că au răspândit informaţii false despre starea acestuia: „Au ieşit cu maşini cu difuzoare, anunţând moartea sa şi trimiţând mesaje în masă pe WhatsApp cu ştiri false despre starea sănătăţii sale".

Brazilia are cel mai mare număr de morţi din lume în afara Statelor Unite ale Americii, din cauza coronavirusului. Peste 6,3 milioane de persoane au fost infectate şi aproape 173.000 au murit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici