Angajaţi ai unei fabrici de armament din Ruse blochează podul peste Dunăre către Giurgiu

Angajaţii fabricii de armament şi muniţie Dunarit din Ruse au anunţat că blochează vineri podul care asigură legătura cu România, în semn de protest faţă de decizia Guvernului de a suspenda licenţa firmei, invocând o "ameninţare la adresa securităţii naţionale".

397 afișări
Imaginea articolului Angajaţi ai unei fabrici de armament din Ruse blochează podul peste Dunăre către Giurgiu

Angajaţi ai unei fabrici de armament din Ruse blochează podul peste Dunăre către Giurgiu

Podul, care asigură o legătură între oraşele bulgăresc Ruse şi românesc Giurgiu, urmează să fie blocat între orele locale 13.00 şi 14.00 (şi orele României), ", relatează site-ul Novinite.com.

El este unul dintre cele două poduri care leagă Bulgaria şi România, celălalt aflându-se la câteva sute de kilometri mai spre vest.

Exporturile firmei şi importurile de materiale sunt interzise în prezent, iar personalul afirmă că dacă nu îşi va onora contractele în curs ar putea să plătească penalităţi importante.

Sindicatele au ameninţat anterior că intră în grevă până când Guvernul lui Boiko Borisov îşi anulează hotărârea.

Însă Executivul pare să nu ia în calcul să revină asupra deciziei. Ministrul Economiei Bojidar Lukarski a sugerat ca Dunarit să-şi vândă marfa prin "intermediari".

Niciun oficial guvernamental nu a spus care sunt motivele suspendării licenţei Dunarit pentru o perioadă de patru luni. Însă Lukarski a sugerat că decizia vizează menţinerea "stabilităţii financiare" a Bulgariei.

Fabrica are 750 de angajaţi, iar sindicatele afirmă că se tem că aceştia ar putea să rămână în curând fără locuri de muncă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici