Armata siriană susţine că a doborât rachete ce vizau o bază aeriană din provincia Homs/SUA şi Israelul transmit că nu desfăşoară acţiuni militare în zonă

Apărarea antiaeriană siriană a doborât luni noaptea mai multe rachete ce au vizat baza aeriană Shayrat din provincia Homs, susţine televiziunea de stat de la Damasc, fără a preciza cine ar fi lansat atacul, însă SUA au comunicat că nu desfăşoară activităţi militare în respectiva zonă, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

1864 afișări
Imaginea articolului Armata siriană susţine că a doborât rachete ce vizau o bază aeriană din provincia Homs/SUA şi Israelul transmit că nu desfăşoară acţiuni militare în zonă

Armata siriană susţine că a doborât mai multe rachete ce vizau o bază aeriană din provincia Homs

Statele Unite au transmis că nu desfăşoară activităţi militare în această regiune din zona centrală a Siriei.

"Nu există nicio activitate militară americană în zona respectivă în acest moment", a declarat Eric Pahon, un purtător de cuvânt al Pentagonului.

Televiziunea siriană de stat a transmis că apărarea antiaeriană a înfruntat o nouă "agresiune".

În urma zvonurilor că atacul cu rachete ar fi fost efectuat de Israel, un purtător de cuvânt al forţelor armate israeliene a transmis că "nu este la curent cu un astfel de incident", informează site-ul cotidianului Times of Israel.

Mai mult, departamentul de presă al organizaţiei islamiste libaneze Hezbollah a anunţat marţi că apărarea antiaeriană siriană a interceptat trei rachete ce vizau aeroportul militar Dumair, aflat la nord-est de Damasc.

Televiziunea siriană de stat însă nu a menţionat nimic despre vreun atac asupra bazei de la Dumair.

Explozii puternice s-au înregistrat în apropierea bazei aeriene Shayrat din provincia Homs, în estul zonei Qalamoun, în apropiere de Damasc, unde sunt localizate alte două alte baze, a transmis Observatorul sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), potrivit Times of Israel.

Rami Abdel Rahman, şeful Observatorului, a precizat că rachetele nu au lovit niciuna dintre aceste baze.

Incidentul survine la mai puţin de 24 de ore de la bombardamentele punctuale efectuate în Siria de Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie, ca ripostă la un atac chimic atribuit Administraţiei Bashar al-Assad.

În urmă cu aproximativ un an, pe data de 7 aprilie 2017, forţele americane au lansat mai multe rachete asupra baze Shayrat, după atacul cu arme chimice asupra oraşului Khan Sheikhun, controlat de rebeli.

La începutul lunii, patru militari iranieni au fost ucişi în urma unui atac cu rachete ce a vizat baza Tiyas T-4 din provincia Homs. Damascul şi aliaţii săi, Rusia şi Iran, au atribuit respectivul atac Israelul, care însă nici n-a confirmat, nici n-a infirmat că a efectuat raidul, relatează cotidianul The Guardian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici