ATAC în Germania: Un individ a înjunghiat la întâmplare oamenii aflaţi într-un autobuz. Mai multe persoane au fost rănite/ MAE: Printre victime nu sunt români | FOTO, VIDEO

Mai multe persoane au fost rănite după ce un individ a comis vineri un atac cu un cuţit într-un autobuz, în orăşelul Lübeck, situat în nordul Germaniei, anunţă surse din cadrul serviciilor de securitate citate de presa locală.

4536 afișări
Imaginea articolului ATAC în Germania: Un individ a înjunghiat la întâmplare oamenii aflaţi într-un autobuz. Mai multe persoane au fost rănite/ MAE: Printre victime nu sunt români | FOTO, VIDEO

ATAC într-un autobuz din Germania: Cel puţin 14 răniţi după ce un individ i-a atacat cu un cuţit | FOTO

VEZI VIDEO ÎN PAGINA 2

Douăsprezece persoane sunt spitalizate cu plăgi produse prin înjunghiere în urma atacului comis vineri într-un autobuz din nordul Germaniei, a anunţat Poliţia regională, precizând că trei victime sunt în stare gravă.

Autorităţile germane încearcă să afle motivele atacului.

Procurorii nu au exclus nicio ipoteză.

Presupusul autor al atacului este un bărbat în vârstă de 34 de ani originar din Iran, dar care are şi cetăţenie germană. Suspectul locuieşte de mulţi ani în orăşelul german Lübeck.

"Deocamdată, nu au fost găsite indicii privind radicalizarea autorului atacului", a declarat procurorul regional, Ulla Hingst.

Anterior, sursele citate de site-ul LübeckerOnline, anunţau că douăsprezece persoane sunt rănite uşor, iar două sunt în stare gravă.

Autorul atacului, un bărbat de peste 30 de ani care susţine că este din Iran, a fost reţinut.

Poliţia germană a confirmat incidentul. "În Lübeck are loc o operaţiune de amploare. Încercăm să aflăm motivul atacului", a comunicat Poliţia regională.

Printre persoanele rănite se numără şi şoferul autobuzului de transport în comun. Incidentul a avut loc în zona Kücknitz din orăşelul Lübeck, în apropierea unei staţii de autobuz.

MAE, despre atacul din Germania: Printre victime nu sunt români

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat, vineri, în urma unei solicitări MEDIAFAX, că printre victimele atacului cu un cuţit într-un autobuz, din orăşelul Lübeck, situat în nordul Germaniei, nu se află cetăţeni români.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici