Las Vegas. După cel mai GRAV atac armat din istoria recentă a SUA, Australia vrea să împrumute modelul său privind regimul armelor. Peste 600.000 de arme au fost distruse

Julie Bishop, ministrul de Externe de la Canberra, a declarat că Australia ar putea ajuta Statele Unite cu reforma pe tema legislaţiei privind regimul armelor, după cel mai grav incident armat din istoria recentă a SUA, informează site-ul postului France 24.

3362 afișări
Imaginea articolului Las Vegas. După cel mai GRAV atac armat din istoria recentă a SUA, Australia vrea să împrumute modelul său privind regimul armelor. Peste 600.000 de arme au fost distruse

Las Vegas. După cel mai GRAV atac armat din istoria recentă a SUA, Australia vrea să împrumute modelul său privind regimul armelor. Peste 600.000 de arme au fost distruse

"Ceea de putem oferi este experienţa noastră", a declarat Bishop, făcând referire la o lege australiană din 1996 prin care se interzice achiziţionarea de arme automate şi semiautomate.

"Însă, până la urmă, depinde de legiuitorii din Statele Unite, şi de publicul din Statele Unite, să schimbe legile pentru a se asigură că un incident de acest fel nu se va mai petrece", a completat ministrul australian.

În 1996, un individ înarmat cu mai multe arme semiautomate a deschis focul la muzeul închisorii coloniale Port Arthur din Tasmania, ucigând 35 de persoane.

În urma acestui incident, autorităţile australiene au înăsprit legislaţia privind regimul armelor, interzicând anumite categorii de arme.

Peste 600.000 de arme au fost distruse în urma schimbări legislaţie, reformă care deşi controversată în acel moment, este acum susţinută de o mare parte a populaţiei.

Deşi incidentele armate violente nu au dispărut complet, astfel de masacre nu s-au mai petrecut în Australia, spre deosebire de SUA unde astfel de evenimente sunt relativ comune.

James Carouso, ambasadorul american la Canberra, a admis că ţara sa ar putea avea de învăţat de la Australia în ceea ce priveşte regimul armelor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici