AUTOPSIA victimelor confirmă: În atacul din Siria s-au folosit ARME CHIMICE. Bilanţul a ajuns la 86 de morţi, dintre care 30 de copii

În atacul din Khan Sheikhoun, provincia Idlib, s-au folosit arme chimice. Aceasta este concluzia la care au ajuns autorităţile din Turcia după efectuarea autopsiei pentru trei dintre victimele masacrului din Siria. Anunţul a fost făcut de ministrul turc de Justiţie, Bekir Bozdag, relatează agenţia de ştiri Anadolu.

7569 afișări
Imaginea articolului AUTOPSIA victimelor confirmă: În atacul din Siria s-au folosit ARME CHIMICE. Bilanţul a ajuns la 86 de morţi, dintre care 30 de copii

AUTOPSIA victimelor confirmă: În atacul din Siria s-au folosit ARME CHIMICE. Bilanţul a ajuns la 86 de morţi, dintre care 30 de copii

Regiunea Khan Sheikhoun este considerată un fief al insurgenţilor şi jihadiştilor. 32 de sirieni răniţi au fost aduşi în sudul Turciei pentru tratament, dar trei dintre aceştia au murit în spital, relatează Daily Mail, citând presa turcă. 
 
Persoanele care au fost transferate din Siria aveau convulsii, spumă la gură şi pupilele dilatate, simptome care, potrivit medicilor, apar în general la victimele unui atac chimic.  
 
La efectuarea autopsiilor a participat şi o delegaţie a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care a recoltat probe, alături de medicii legişti din Turcia.   
 
Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a anunţat că în atacul de marţi au murit 86 de persoane, dintre care 30 sunt copii. 
 
"Autopsiile au fost efectuate pe trei dintre trupurile aduse de la Idlib. Rezultatele confirmă faptul că au fost folosite arme chimice", a declarat Bekir Bozdag, citat de stat Anadolu. 
 
"Analizele confirmă, de asemenea, că Assad a folosit arme chimice“, a adăugat Bozdag, fără a oferi şi alte detalii. 
 
Deşi l-a făcut responsabil pe Bashar al-Assad pentru atacul cu arme chimice, ministrul turc al Justiţiei n-a specificate care a fost motivul pentru care a făcut această afirmaţie.


 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici