Autorităţile turce au reţinut peste 1.000 de persoane suspectate de legături cu Stat Islamic, cu mişcarea clericului Fethullah Gulen sau cu PKK

Aproape 1.100 de oameni au fost reţinuţi în ultima săptămână în Turcia, în cursul mai multor raiduri antiteroriste care au vizat persoane suspectate că ar avea legături cu organizaţia separatistă Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), reţeaua Stat Islamic sau mişcarea clericului Fethullah Gulen.

282 afișări
Imaginea articolului Autorităţile turce au reţinut peste 1.000 de persoane suspectate de legături cu Stat Islamic, cu mişcarea clericului Fethullah Gulen sau cu PKK

Autorităţile turce au reţinut peste 1.000 de persoane suspectate de legături cu SI, Gulen,PKK

În perioada indicată, forţele de ordine au ucis 17 terorişti în Turcia.

Într-un comunicat emis luni de autorităţile turce se afirmă că 831 de persoane au fost reţinute sub suspiciunea că ar avea legături cu Fethullah Gulen, un cleric musulman acuzat de Ankara că ar fi orchestrat tentativa eşuată de lovitură de stat din luna iulie, informează agenţia de ştiri Reuters.

Alte 213 suspecţi au fost reţinuţi pentru presupuse legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), grupare considerată drept teroristă de Statele Unite, UE şi Turcia.

Autorităţile au mai reţinut şi 46 de persoane despre care se crede că ar avea legături cu reţeaua teroristă Stat Islamic, iar alţi opt reţinuţi sunt suspectaţi de legături cu grupări teroriste de extremă-stânga.

Aproximativ 50.000 de persoane au fost arestate, iar alte 150.000 au fost suspendate ori demise din funcţii în urma tentativei eşuate de lovitură de stat din data de 15 iulie. Măsurile punitive impuse de autorităţile turce au fost criticate de organizaţiile pentru drepturile omului şi unele state occidentale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici