Avion Turkish Airlines care efectua cursa New York-Ankara, deviat în Canada după o alertă cu bombă

Un avion al companiei Turkish Airlines care decolase din New York către Ankara a aterizat de urgenţă în Canada, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma unei ameninţări cu bombă, relatează CBC News.

4225 afișări
Imaginea articolului Avion Turkish Airlines care efectua cursa New York-Ankara, deviat în Canada după o alertă cu bombă

Avion Turkish Airlines care efectua cursa New York-Ankara, deviat în Canada după o alertă cu bombă (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

La bordul avionului se aflau 256 de pasageri. Potrivit poliţiei din provincia canadiană Nova Scoţia, pasagerii au fost debarcaţi, iar avionul şi bagajele sunt verificate cu ajutorul câinilor poliţişti special antrenaţi în detectarea explozibililor.

Poliţia "caută să stabilească originea ameninţării şi să identifice persoana sau persoanele responsabile", au precizat autorităţile pe Twitter.

Poliţia a refuzat însă să comenteze detalii despre ameninţarea cu bombă.

Potrivit CTV news, avionul de tip Airbus A330-300 a fost vizat de o ameninţare cu bombă primită prin intermediul unei reţele de socializare.

În noaptea de marţi spre miercuri, două avioane ale companiei Air France, care efectuau curse din Statele Unite spre Franţa, au fost deviate din cauza unor ameninţări cu bombă şi au aterizat în siguranţă pe aeroporturi din SUA şi Canada.

Cursa Air France 55, care decolase de la aeroportul internaţional Dulles din Washington către Charles de Gaulle din Paris, a fost deviată tot spre Halifax, dar în urma verificărilor nu s-au descoperit explozibili la bord, astfel că avionul şi-a putut continua drumul spre Franţa.

Aeroportul Internaţional Stanfield din Halifax a precizat că primeşte anual aproximativ 20 de avioane deviate din diferite motive, inclusiv defecţiuni tehnice sau urgenţe medicale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici