Beijingul cere Statelor Unite să corecteze ”greşeala” impunerii sancţiunilor împotriva Chinei

Beijingul a cerut, miercuri, Statelor Unite să corecteze de urgenţă greşeala impunerii sancţiunilor împotriva unor companii şi indivizi din China, măsuri adoptate pe fondul acuzaţiilor privind susţinerea dezvoltării programului nuclear al Coreei de Nord, relatează Euronews.

2811 afișări
Imaginea articolului Beijingul cere Statelor Unite să corecteze ”greşeala” impunerii sancţiunilor împotriva Chinei

Beijingul cere Statelor Unite să corecteze ”greşeala” impunerii sancţiunilor împotriva Chinei

Administraţia de la Washington a adoptat marţi sancţiuni vizând zece organizaţii şi şase persoane din China şi Rusia, presupuse că susţin dezvoltarea programului nuclear al regimului de la Phenian.

”Acţiunea Statelor Unite nu ajută la rezolvarea problemei şi nu este benefică pentru încrederea reciprocă şi cooperarea dintre China şi Statele Unite în această privinţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Hua Chunying. El a adăugat că Beijingul este interesat să dezvolte dialoguri diplomatice cu Rusia şi cu alte state pentru a rezolva situaţia.

Imediat după anunţul impunerii sancţiunilor, Ambasada Chinei din Washington a avut prima reacţie.

"China se opune sancţiunilor unilaterale adoptate în afara cadrului Consiliului de Securitate al ONU. Îndemnăm SUA sa îşi corecteze imediat greşeala pentru a nu avea un impact asupra cooperării bilaterale privind chestiuni relevante", a declarat un purtător de cuvânt al Ambasadei chineze din Washington.

Tot miercuri, Rusia a criticat acţiunile SUA. Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe, a denunţat accentul "absolut" şi "nelimitat" pus de Administraţia Donald Trump pe sancţiuni.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici