Berlusconi, în prima sa biografie: Sarkozy, un "cretin agresiv şi gelos". Merkel, "bucuroasă" să primească bijuterii - FOTO

Fostul premier italian Silvio Berlusconi îl numeşte pe fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy un "cretin" care refuză să-i strângă mâna, un bărbat "suficient" şi "agresiv", "gelos" pe bogăţia altora, iar despre Angela Merkel afirmă că era "bucuroasă" să primească bijuterii scumpe de la el.

4566 afișări
Imaginea articolului Berlusconi, în prima sa biografie: Sarkozy, un "cretin agresiv şi gelos". Merkel, "bucuroasă" să primească bijuterii - FOTO

Berlusconi: Sarkozy, un "cretin agresiv şi gelos". Merkel, "bucuroasă" să primească bijuterii (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

În prima sa biografie autorizată, "My Way", care tocmai a fost publicată în Italia, Berlusconi face afirmaţii acide la adresa lui Nicolas Sarkozy, relatează postul Europe1 în pagina electronică. Fostul premier italian îl descrie pe fostul preşedinte francez ca un "cretin" care refuză să-i strângă mâna, un bărbat "suficient" şi "agresiv", "gelos" pe bogăţia altora.

Sarkozy a fost adesea lipsit de consideraţie faţă de Berlusconi, scrie jurnalistul american Alan Friedman, autorul biografiei. "Era gelos pentru că eu eram bogat şi el nu", dă asigurări Silvio Berlusconi, povestind râzând că, după căsătoria sa cu Carla Bruni, moştenitoarea unei familii bogate italiene, Nicolas Sarkozy i-a spus: "Uite, Silvio! Acum sunt bogat. Ca tine!".

La summitul de la Bruxelles de la sfârşitul lui octombrie 2011, cu câteva săptămâni înainte ca situaţia economică dezastruoasă din Italia şi pierderea majorităţii să-l înlăture pe Berlusconi de la guvernare, preşedintele francez a refuzat să-i strângă mâna. "Mi-am spus: Ce cretin! Câtă aroganţă! Nimeni nu s-a purtat vreodată aşa cu mine", precizează fostul lider italian.

El povesteşte de asemenea că nu i-au plăcut "obstinaţia" şi "presiunile agresive" pentru o intervenţie a FMI în Italia, nici "zâmbetul complice, care se transforma într-o mică grimasă suficientă", între preşedintele francez şi cancelarul german Angela Merkel, atunci când un jurnalist i-a întrebat dacă au încredere în promisiunile italiene de reformă.

Berlusconi menţionează în acest context că i-a oferit numeroase bijuterii de valoare plătite din buzunarul propriu austerului cancelar german Angela Merkel, care întotdeauna s-a arătat "bucuroasă să le primească".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici