Boris Johnson, ministrul de Externe al Marii Britanii: Londra rămâne favorabilă soluţiei cu două state în cazul conflictului israelo-palestinian

Marea Britanie rămâne favorabilă coexistenţei a două state ca soluţie la conflictul israelo-palestinian, a declarat ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, aflat într-o vizită oficială în Israel şi Teritoriile palestiniene, relatează The Associated Press.

959 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson, ministrul de Externe al Marii Britanii: Londra rămâne favorabilă soluţiei cu două state în cazul conflictului israelo-palestinian

Boris Johnson, premierul Marii Britanii: Londra rămâne favorabilă soluţiei cu două state în cazul conflictului israelo-palestinian (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Oficialul britanic a mai afirmat că "nu trebuie abandonat proiectul" coexistenţei a două state, israelian şi palestinian, precizând că un acord de pace trebuie negociat de părţile implicate şi nu impus din afară.

Boris Johnson a adăugat că în calea creării unui stat palestinian independent sunt o serie de obstacole, inclusiv acţiunile israeliene de colonizare în Cisiordania.

Ministrul britanic de Externe se află într-o vizită oficială în Israel, unde se va întâlni cu oficiali israelieni şi palestinieni.

Johnson va discuta cu preşedintele palestinian Mahmud Abbas la Ramallah, dar şi cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, la Ierusalim.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici