Brazilia şi Spania raportează primele decese de variola maimuţei din afara Africii în actualul focar

Brazilia a raportat vineri primul deces legat de variola maimuţei în afara continentului african în actualul focar, cu puţin timp înainte ca Spania să confirme în cursul zilei primul deces cunoscut în Europa.

861 afișări
Imaginea articolului Brazilia şi Spania raportează primele decese de variola maimuţei din afara Africii în actualul focar

Victima braziliană a fost un bărbat în vârstă de 41 de ani care, potrivit Ministerului Sănătăţii, suferea şi de limfom şi de un sistem imunitar slăbit.

"Comorbidităţile i-au agravat starea", a declarat ministerul, adăugând că pacientul a fost spitalizat în oraşul Belo Horizonte din sud-estul ţării şi a murit din cauza unui şoc septic după ce a fost dus la secţia de terapie intensivă, potrivit Reuters.

Primul deces provocat de variola maimuţei în America a survenit la mai puţin de o săptămână după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat epidemia care se răspândeşte rapid ca fiind o urgenţă sanitară globală, cel mai înalt nivel de alertă. 

În Spania, autorităţile nu au dat imediat detalii despre persoana care a murit din cauza variolei maimuţelor. 

OMS raportase până acum doar cinci decese confirmate de variola maimuţei, toate în Africa.

Brazilia, alături de Statele Unite şi Canada, se numără printre ţările cele mai afectate de variola maimuţei din America, unde au fost raportate până în prezent peste 5.000 de cazuri, potrivit Organizaţiei Panamericane de Sănătate (PAHO).

Ţara sud-americană a raportat 1.066 de cazuri confirmate şi 513 cazuri suspecte de această boală, marea majoritate (744) în statul Sao Paulo, a precizat Ministerul Sănătăţii.

Mai mult de 98% dintre cazurile confirmate în ţară sunt bărbaţi homosexuali, cu o vârstă medie de 33 de ani, potrivit datelor ministerului.

OPS a declarat într-o conferinţă de presă în această săptămână că aproape toate cazurile au fost raportate în rândul bărbaţilor care fac sex cu bărbaţi cu vârste cuprinse între 25 şi 45 de ani, dar a avertizat că oricine poate contracta boala, indiferent de sexul sau orientarea sexuală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici