Bulgaria ar putea expulza doi diplomaţi ruşi acuzaţi de spionaj. Reacţia Kremlinului

Bulgaria ar putea expulza doi diplomaţi ruşi pe care procurorii bulgari îi suspectează de spionaj, a declarat vineri ministrul bulgar de Externe, Ekaterina Zaharieva, relatează Reuters.

1276 afișări
Imaginea articolului Bulgaria ar putea expulza doi diplomaţi ruşi acuzaţi de spionaj. Reacţia Kremlinului

Bulgaria ar putea expulza doi diplomaţi ruşi acuzaţi de spionaj

Un alt diplomat a fost expulzat din Bulgaria, fiind acuzat de spionaj, în luna octombrie.

"Am primit scrisori de la procurori cu aceste acuzaţii. Vom lua măsurile pe care suntem obligaţi să le luăm şi cel mai probabil îi vom declara pe suspecţi persona non grata", a declarat Zaharieva.

Aceasta a mai adăugat că Ministerul de Externe urmează să îl convoace pe ambasadorul rus la Sofia pentru a discuta despre cei doi diplomaţi.

Într-o declaraţie separată, procurorii au informat că un prim secretar din cadrul departamentului consular al ambasadei Rusiei a avut activităţi de spionaj încă din 2017, încercând să colecteze informaţii despre procesul electoral.

Un al doilea diplomat a colectat informaţii despre energie şi securitate energetică încă din octombrie 2018.

Rusia îşi rezervă dreptul de a răspunde la expulzarea celor doi diplomaţi ruşi din Bulgaria

Moscova a transmis vineri că îşi rezervă dreptul de a răspunde la decizia Bulgariei privind expulzarea celor doi diplomaţi ruşi acuzaţi de spionaj, a informat ambasada Rusiei la Sofia, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Presa rusă a relatat că Bulgaria a declarat doi diplomaţi ruşi persona non grata.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici